צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ // ריבלין וטרופר. קרן מיוחדת לסיוע לילדים בספורט

"לא יהיה ילד בישראל שלא יוכל להתאמן"

באירוע השקת קרן חירום לסיוע לילדים בספורט, אמר מנכ"ל משרד הספורט רז פרויליך: "מקווה שבקבינט הקרוב יחזירו את הליגות הלאומיות לפעילות. עוד כחודש נתקדם מול הקבוצות עם כספי רשת הביטחון"

היום (רביעי) הושקה בבית הנשיא קרן חירום מיוחדת לסיוע לילדים בספורט בהשתתפות נשיא המדינה ראובן ריבלין, שר הספורט חילי טרופר, יו"ר איגוד הכדורסל עמירם הלוי ובכירים אחרים בענפי הספורט.

במהלך האירוע התייחס מנכ"ל משרד הספורט רז פרויליך לחזרת הליגה הלאומית בכדורגל ובכדורסל לאימונים: "עבדנו על זה, אבל בסוף הוחלט לדחות. אנחנו מאמינים ומקווים שבישיבת הקבינט הקרובה יוחלט להחזיר את הליגה הלאומית בכדורגל ובכדורסל לפעילות. הפעילות נעשית באוויר הפתוח, ואין שום סיבה שזה לא יקרה כבר בקרוב".

על רשת הביטחון לקבוצות: "אנחנו עכשיו עובדים על מענה להערות הציבור ונעשה את ההתאמות הרלוונטיות ובימים הקרובים נוציא את זה כקול קורא ואז הקבוצות יגישו את הדוחו"ת שלהם. אני מעריך שעוד כחודש נוכל להתקדם מול הקבוצות".

יו"ר איגוד הכדורסל עמירם הלוי התייחס לסיוע שהאיגוד מעניק לקבוצות ולמחלקות הנוער: "הורדנו סכום של שתיים וחצי מיליון שקל שהקבוצות יצטרכו לשלם. האיגוד יעשה הכל שלא תיסגר אף אגודה בארץ בגלל חובות כספיים. המוטו שלנו הוא להמשיך לגדול למרות כל הבעיות מסביב".

יו"ר הקרן נורית דאבוש, לשעבר יו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו ודירקטורית בחברות ציבוריות, אמרה: "זה מעמד מרגש. חוסן לאומי נבחן בין היתר במרכיב הקהילתי, והקמת הקרן הוא חיזוק משמעותי לחוסנה של מדינת ישראל. ננסה בהמשך לצרף ענפי ספורט נוספים כמו טניס וג'ודו לצד ענפי הספורט המובילים הכדורסל והכדורגל. הכוונה היא שלא יהיה ילד במדינת ישראל שלא יוכל להתאמן בשל חוסר באמצעים כלכליים".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...