"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הפרק החדש של "סאות' פארק" הוא כמו הקורונה

סצנות בלי טעם וחולשה כללית - הפרק של ספיישל הקורונה הוא לא מה שאנחנו רגילים לראות • נחמד, אבל לא יותר

,עודכן
מצב הרוח הירוד השתקף. סאות' פארק

הקורונה הגיעה לעולם וטרפה את הקלפים, וכך העונה ה-‭24‬ של"סאות' פארק"שהיתה אמורה לעלות לאוויר - הוקפאה. במקומה היוצרים טריי פארקר ומאט סטון יצרו פרק ספיישל אקטואלי על הקורונה, ועם כל הבילדאפ שעשו לו, יצרו ציפיות בקרב חובבי הסדרה לקבל עוד מנה טובה של סאטירה בועטת וחיצים מושחזים כלפי הממסד.

אבל ציפיות לחוד ומציאות לחוד. פרק הספיישל באורך של כ‭50-‬ דקות היה נראה כמו התחלת סימפטומים של קורונה: לא היה טעם בכל הסצנות והפרק התאפיין בחולשה כללית. זה לא "סאות' פארק" שאנחנו רגילים לראות - זה "סאות' פארק" לייט. אולי כי מדובר במגיפה שגבתה את חייהם של מאות אלפי בני אדם בארה"ב ומצב הרוח הירוד ממילא בציבור האמריקני השתקף גם אצל הכותבים.

לכתוב פרק על קורונה בתקופת הקורונה שיביא איתו משהו חדש שעדיין לא קראנו או ראינו בתוכניות שבועיות דורש חשיבה שונה, כזאת שאולי תקדים את זמנה או שתביא זווית אחרת מהשיח שמתנהל בחודשים האחרונים. ובזה היוצרים של "סאות' פארק" כשלו. הם עשו ספיישל קורונה, אבל לא הרבה ממה שקרה על המסך היה ספיישל. בפרק תפגשו את כל מה שאתם מכירים מהעולם האמיתי: מכחישי קורונה, חרדי קורונה שמסתגרים גם כשלא צריך, המעירים לאחרים על המסיכות, תחושת פאניקה כללית ועוד.

הקו העלילתי של הפרק מגלה לנו שרנדי הוא זה שבגללו הגיעה הקורונה לעולם, והוא זה שיכול למצוא את התרופה לנגיף. מובן שזה הולך למקומות מוטרפים וקיצוניים, כמו שאנחנו אוהבים, אבל מהר מאוד זה חוזר לקו עלילתי שפוי מדי.

דווקא בקו העלילה השני, שבו מוצג עולמם של הילדים, נראה שהושקעה יותר מחשבה. מצד אחד יש שיקוף של הבדידות שלהם כשהם בסגר בבית, ומצד שני לימודי הזום הם לא באמת לימודים ויש הרגשה של חופש אחד גדול. כשהם חוזרים לבית הספר, המורים שלהם מוחלפים בשוטרים ולאחר שהתגלה מישהו חולה, בית הספר הופך למקום סגור שבו הם שוהים בבידוד תוך שמירה קפדנית (מדי) של השוטרים, שיורים בסופו של דבר בילד שחור.

"סאות' פארק" חזרה לגיחה קצרה וזה נחמד לקבל חומרים אקטואליים, אבל "נחמד" זה הדבר האחרון שהייתי חושב שאי פעם אכתוב על פרק של "סאות' פארק".

"סאות' פארק" - ספיישל קורונה, ‭ HOT VOD‬

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר