"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"בגלל מכירת נשק לאזרבייג'ן": ארמניה מחזירה את השגריר מישראל

המהלך של ירוואן הוא מחאה על הטענה שלפיה ישראל תומכת באזרים בקרבות בין המדינות • משרד החוץ: "מצרים על ההחלטה" • כ-16 נהרגו עד כה בעימותים

,עודכן
בית בנגורנו קרבאך שנהרס בשל הקרבות בין ארמניה לאזרבייג'ן, אתמול // צילום: אי.פי.איי. // בית בנגורנו קרבאך שנהרס בשל הקרבות בין ארמניה לאזרבייג'ן, אתמול

משרד החוץ מביע צער על החלטת ארמניה "להחזיר להתייעצויות" את שגרירה בישראל. בהודעה שפרסם אמש (חמישי) המשרד נאמר כי "ישראל מצרה על ההחלטה של ארמניה להחזיר את שגרירה בישראל להתייעצויות. ישראל מייחסת חשיבות ליחסינו עם ארמניה ובמסגרת זו רואה בשגרירות ארמניה בישראל כלי חשוב לקידומם לתועלת שני העמים", נאמר בהודעה מטעם המשרד בירושלים.

המחאה הארמנית ננקטה בעקבות הגילויים כי בעיצומו שלהעימות הצבאי בין ארמניה לאזרבייג'ן, ישראל מספקת תחמושת בהיקף נרחב לאזרים. בימים האחרונים ניכרה תנועה ערה של מטוסי תובלה צבאיים של אזרבייג'ן לבסיס חיל האוויר עובדה שבנגב. במקביל, האזרים אישרו כי קנו מישראל מגוון רחב של כלי נשק, בכלל זהמטוסיםללא טייס מסוגים שונים. בתגובה לסיוע האקטיבי של ישראל לבאקו, הודיעה אמש ארמניה כי היא נוקטת בצעד המחאתי.

בתוך כך, על פי דיווחים בלתי מאומתים ברשתות החברתיות מערכת היירוט המתקדמת S-300 פעלה בשמי הבירה הארמנית ירוואן ואף יירטה טיל ששוגר לעבר התושבים. אם אכן היה שימוש במערכת הזאת, ייתכן שמדובר בפעם הראשונה שבה היא פועלת בשדה הקרב באופן גלוי. כאמור, מהימנות הדיווחים אינה ברורה. בחלקם נטען שלא מדובר בעיר ירוואן אלא באבוביאן הסמוכה.

בית בנגורנו קרבאך שנהרס בשל הקרבות בין ארמניה לאזרבייג'ן, אתמול // צילום: אי.פי.איי.
בית בנגורנו קרבאך שנהרס בשל הקרבות בין ארמניה לאזרבייג'ן, אתמול // צילום: אי.פי.איי.

המלחמה בין ארמניה ואזרבייג'ן בחבל נגורנו קרבך נכנסת היום ליומה השישי, כשמעשי האיבה גולשים הרחק משטחי העימות בחבל המריבה.

אתמול בבוקר דווח על ידי משרד הביטחון האזרי כי תחנת רכבת בעיר טרטר, השוכנת בעומק השטח האזרי, הופגזה על ידי הארמנים ואזרח אחד נהרג. עוד דיווחו האזרים כי מתחילת העימות נהרגו 16 אזרחים אזרים ועוד 66 נפצעו בהפגזות של הכוחות הארמנים. ההפגזות הארמניות מגיעות לאחר שאתמול בלילה הפגיזו האזרים את בירת חבל נגורנו קרבך, סטפאנקרט.

שגריר ארמניה בישראל, סמבטיאן // צילום: משרד החוץ של ארמניה
שגריר ארמניה בישראל, סמבטיאן // צילום: משרד החוץ של ארמניה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר