רבות מדברים מה יהיה עם שוק הדיור לאחר משבר הקורונה. האם השוק יירד, ייעצר או ימריא? בואו נדבר על המציאות ועל מה שקורה סביבנו.
היום, במצב של משבר עולמי שלא ידענו במאה האחרונה, כשאנשים נמצאים בחרדה כלכלית וקיומית, והדבר האחרון שאפשר לחשוב עליו הוא לקנות דירה, מחירי הדירות עולים ב-2% בממוצע. זאת אומרת, קיים ביקוש אפילו היום.
התחלות הבנייה בירידה משמעותית לנוכח שלל סיבות הנובעות מהמשבר הרפואי. יזמים רוכשים קרקעות וממתינים לסיום משבר הקורונה. הם לא ממהרים לעלות על הקרקע, כי הביקוש צפוי לעלות לנוכח המחסור שמתגבר.
הורדת מס הרכישה תחזיר את המשקיעים שברחו מהשוק בישראל, לנוכח ההחלטה מהעבר על עליית מס הרכישה. הם כבר נמצאים בעמדת הסתערות לאחר הקורונה לרכישת דירות להשקעה באזורים מבוקשים.
בכתבה שהתפרסמה השבוע התבטא ראש עיריית רמת גן כי הוא מעדיף משרדים על פני דירות, משום שגובה הארנונה על דירות נמוך יותר. מבחינתו, בניית דירות לא כדאית בתחומי עירו, לכן למרות העודף במשרדים, הוא יעודד בניית משרדים דווקא, מה שכמובן יביא למחסור בדירות למגורים. מגמה זו נכונה בכלל תל אביב רבתי.
עובדים זרים לא מגיעים עקב משבר הקורונה. הממשלה לא אישרה עדיין את התוספת לעובדים הזרים, מה שמעכב את הבנייה הקיימת ומקשה על התחלות בנייה. גם עובדי השטחים לא מגיעים בכמות המאושרת עקב המשבר הרפואי.
למרות המצב שתואר השוק עדיין עולה, נכון להיום באיטיות. ידוע שמאז ומתמיד שוק הנדל"ן בישראל לאורך כל שנות קיומה של המדינה היה תמיד ההשקעה הבטוחה והטובה ביותר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
