"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ביקשתי מגמזו להישאר, מקווה שיסכים"

שר הבריאות התייחס לסוגיית ממונה הקורונה במהלך ראיון בגל"צ • על בר סימן טוב: "לא מכיר פנייה אליו - מיניתי את גמזו ואמנה את הבא אחריו"

,עודכן
אדלשטיין וגמזו // צילום ארכיון: אייל מרגולין,ג'יני, יהונתן שאול // אדלשטיין וגמזו

שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר היום (חמישי) כי הוא ביקש מפרופ'רוני גמזולהמשיך בתפקידו כממונה הקורונה מעבר ל-1 בנובמבר – תאריך העזיבה המיועד. את הדברים אמר בראיון לגל"צ.

"ביקשתי מגמזו לשקול להישאר, מקווה שיסכים", אמר אדלשטיין בראיון לאילנה דיין. בימים האחרונים פורסם כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הציע את התפקיד למנכ"ל משרד הבריאות עד לאחרונה, משה בר סימן טוב וכן הוא מתכוון להציע את התפקיד לפרופ'גבי ברבש.

אדלשטיין התייחס למועמדותו של בר סימן טוב: "לא יודע על פנייה לבר סימן טוב. אני מיניתי את גמזו, ואמנה גם את הבא אחריו אם יחליט לפרוש". גמזו צפוי לערוך היום ב-11:00 בבוקר תדרוך לעיתונאים שיועבר בעמוד הפייסבוק של "מגן ישראל". התדרוך יועבר בשידור ישיר באתר "ישראל היום" וביישומון.

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, התייחס גם לסוגיית הממונה על הקורונה, ואמר בראיון לאפי טריגר מוקדם יותר בגל"צ: "לא יודע על פנייה לבר סימן טוב. אני מיניתי את גמזו, ואמנה גם את הבא אחריו אם יחליט לפרוש".

אדלשטיין. ביקש מגמזו להישאר בתפקיד // צילום ארכיון: גדעון מרקוביץ'
אדלשטיין. ביקש מגמזו להישאר בתפקיד // צילום ארכיון: גדעון מרקוביץ'

ב"ישראל היום"פורסם אתמולכי נשקלת גם מועמדותו של יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס, אשר זוכה לתמיכה של ראשי הערים, יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד, פרופ' איתמר גרוטו ואף של של פרופ' רוני גמזו עצמו. ביבס נחשב מקורב לנתניהו והיה ראש מטה שלו בעבר.

בנוגע לסגר,שאתמול הוחלט להאריכו עד ל-14.10, אמר השר אדלשטיין: "בחצי שנה עד השנה הקרובה נצטרך להתרגל לחיים בצל הקורונה. לא יהיה 'הוקוס פוקוס' - זו הייתה הטעות בסיבוב הקודם". ראש הממשלה נתניהו העריך אתמול בישיבת קבינט הקורונה שתהליך היציאה מהסגר עלול להימשך בין חצי שנה-לשנה. כמו כן, הוצגו מדדים שונים לשלבי ההקלות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר