טירמיסו מאמא נוצ'ה - שף טל כהן, מסעדת סילו
מרכיבים ל-2 עוגות
400 גרם גבינת מסקרפונה
1 ליטר שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
1 כף וניל
2 חבילות בישקוטים
אופן הכנה
1. מקציפים את המסקרפונה
2. מוסיפים לאט את הסוכר והוניל
3. מזלפים את השמנת המתוקה ומגיעים לקצף יציב
רוטב קפה
1.5 כוס וכר
2 כוסות מים רותחים
2 כפיות נס-קפה
0.5 כוס ברנדי או אמרטו שקדים
קקאו לפיזור העוגה
אופן הכנה
1. מרתיחים את המים עם הסוכר והנס-קפה ומצננים
2. מוסיפים את הברנדי ומערבבים
הרכבת המנה
1. טובלים את הבישקוטים ברוטב קפה ומסדרים שכבה בתבנית אינגליש קייק
2. מעל מניחים מהמוס מסקרפונה וחוזר חלילה
3. מקררים היטב, מוציאים מהמקרר ומפזרים קקאו לפני ההגשה
עוגה בחושה עם אספרסו- השף קונדיטור ערן שוורצברד (מתוך הספר אפיה עילית)
מרכיבים לעוגה:
230 גרם שמנת חמוצה
55 גרם חלב
5 גרם קפה נמס
290 גרם קמח
12 גרם אבקת אפייה
45 גרם סוכר חום
60 גרם שוקולד צ'יפס - irca
6 גרם קפה נמס
40 גרם יין מתוק או ליקר קפה
205 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
240 גרם אבקת סוכר
135 גרם ביצים
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה את השמנת, החלב והקפה (5 גרם).
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר החום עם השוקולד צ'יפס, הקפה הנמס (6 גרם) והיין המתוק או ליקר הקפה.
- בקערת המיקסר מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר, מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים בהדרגה שליש מתערובת השמנת ושליש מתערובת הקמח.
- 110 גרם מהתערובת שהתקבלה מערבבים עם תערובת השוקולד צ'יפס.
- מחלקים את התערובת לשתי תבניות מוארכות, 22 ס"מ אורך, 7 ס"מ רוחב ו-6 ס"מ גובה, בכל אחת 470 גרם תערובת בהירה ו-130 גרם תערובת כהה. בעזרת מזלג יוצרים דוגמת ספירלה.
- אופים 40-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות.
לקישוט:
נאפג' מדולל ב 20% מים
ברס
אבקת סוכר לא נמסה
בניית העוגות
מוציאים את העוגות מהתנור והופכים על משטח, כדי ליישר את החלק העליון שתפח. מצננים ומשחררים מהתבניות. מורחים את העוגות בנאפג', מצפים בנדיבות עם ברס ובוזקים אבקת סוכר.
׳דבו׳ קפה- לחמניות טף אתיופיות מתקתקות עם קפה
מצרכים:הכנה:בונה היא מסעדה אתיופית טבעונית מסורתית בשוק רמלה ומציעה תפריט עשיר של תבשילים ומאפים מעשי ידיה של הבעלים גנט דינה רדא לצד תבלינים וקמחים ייחודיים. התפריט נטול גלוטן.אסתר המלכה 1, רמלה (שוק רמלה)בראוניז-קוקי קרים
לתחתית:
200 גרם פיצפוצי אורז
20 גרם מחית אגוזי לוז
100 גרם נוטלה לערבב הכל יחד להכניס לתבנית ולהקפיא למשך שעתיים
לגלידה קפה ביתית:
שמנת 500 מייל מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה מוסיפים
חלב מרוכז ממתוק פחית אחת מוסיפים לשמנת ומערבבים עד לאיחוד ומוסיפים
נס קפה של עלית 20 גרם
מערבבים בתנועות קיפול
שופכים הכל לתחתית שהכנו
ומקפיאים ללילה שלם
לקישוט מעל ניתן לפזר קקאו,שבבי בראוניז, וכל מה שמתחשק.
