קפה ועוגה | צילום: GettyImages

קינוחי קפה שכל אחד יכול להכין בבית

לכבוד יום הקפה העולמי שיחול מחר, אספנו עבורכם ארבעה מתכונים טעימים, חלקם גם קלים • על הפרק: בחושה אספרסו, לחם אתיופי, בראוניז וטירמיסו

טירמיסו מאמא נוצ'ה - שף טל כהן, מסעדת סילו

מרכיבים ל-2 עוגות

400 גרם גבינת מסקרפונה

1 ליטר שמנת מתוקה

150 גרם סוכר

1 כף וניל

2 חבילות בישקוטים

 

אופן הכנה

1. מקציפים את המסקרפונה

2. מוסיפים לאט את הסוכר והוניל

3. מזלפים את השמנת המתוקה ומגיעים לקצף יציב

 

רוטב קפה

1.5 כוס וכר

2 כוסות מים רותחים

2 כפיות נס-קפה

0.5 כוס ברנדי או אמרטו שקדים

קקאו לפיזור העוגה

 

​אופן הכנה

1. מרתיחים את המים עם הסוכר והנס-קפה ומצננים

2. מוסיפים את הברנדי ומערבבים

 

הרכבת המנה

1. טובלים את הבישקוטים ברוטב קפה ומסדרים שכבה בתבנית אינגליש קייק

2. מעל מניחים מהמוס מסקרפונה וחוזר חלילה

3. מקררים היטב, מוציאים מהמקרר ומפזרים קקאו לפני ההגשה

טירמיסו של השף טל כהן // צילום: גל קולוג
טירמיסו של השף טל כהן // צילום: גל קולוג

עוגה בחושה עם אספרסו- השף קונדיטור ערן שוורצברד (מתוך הספר אפיה עילית)

מרכיבים לעוגה:

230 גרם שמנת חמוצה

55 גרם חלב

5 גרם קפה נמס

290 גרם קמח

12 גרם אבקת אפייה

45 גרם סוכר חום

60 גרם שוקולד צ'יפס - irca

6 גרם קפה נמס 

40 גרם יין מתוק או ליקר קפה

205 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

240 גרם אבקת סוכר

135 גרם ביצים

הוראות הכנה:

  • מערבבים בקערה את השמנת, החלב והקפה (5 גרם).
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר החום עם השוקולד צ'יפס, הקפה הנמס (6 גרם) והיין המתוק או ליקר הקפה.
  • בקערת המיקסר מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר, מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים בהדרגה שליש מתערובת השמנת ושליש מתערובת הקמח.
  • 110 גרם מהתערובת שהתקבלה מערבבים עם תערובת השוקולד צ'יפס.
  • מחלקים את התערובת לשתי תבניות מוארכות, 22 ס"מ אורך, 7 ס"מ רוחב ו-6 ס"מ גובה, בכל אחת 470 גרם תערובת בהירה ו-130 גרם תערובת כהה. בעזרת מזלג יוצרים דוגמת ספירלה.
  • אופים 40-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות.

לקישוט: 

נאפג' מדולל ב 20% מים 

ברס

אבקת סוכר לא נמסה 

בניית העוגות

מוציאים את העוגות מהתנור והופכים על משטח, כדי ליישר את החלק העליון שתפח. מצננים ומשחררים מהתבניות. מורחים את העוגות בנאפג', מצפים בנדיבות עם ברס ובוזקים אבקת סוכר.

עוגה בחושה אספרסו של ערן שוורצברד // צילום: שירן כרמל
עוגה בחושה אספרסו של ערן שוורצברד // צילום: שירן כרמל

׳דבו׳ קפה- לחמניות טף אתיופיות מתקתקות עם קפה

מצרכים:הכנה:בונה היא מסעדה אתיופית טבעונית מסורתית בשוק רמלה ומציעה תפריט עשיר של תבשילים ומאפים מעשי ידיה של הבעלים גנט דינה רדא לצד תבלינים וקמחים ייחודיים. התפריט נטול גלוטן.אסתר המלכה 1, רמלה (שוק רמלה)

בראוניז-קוקי קרים 

לתחתית:

200 גרם פיצפוצי אורז

20 גרם מחית אגוזי לוז

100 גרם נוטלה לערבב הכל יחד להכניס לתבנית ולהקפיא למשך שעתיים

לגלידה קפה ביתית:

שמנת 500 מייל מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה מוסיפים

חלב מרוכז ממתוק פחית אחת מוסיפים לשמנת ומערבבים עד לאיחוד ומוסיפים

נס קפה של עלית 20 גרם

מערבבים בתנועות קיפול

שופכים הכל לתחתית שהכנו

ומקפיאים ללילה שלם

לקישוט מעל ניתן לפזר קקאו,שבבי בראוניז, וכל מה שמתחשק.

עקבתם אחר ההוראות? כך זה אמור להיראות // צילום: רון ירקוני יח"צ
עקבתם אחר ההוראות? כך זה אמור להיראות // צילום: רון ירקוני יח"צ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...