"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מנדלבליט הוא אסון לדמוקרטיה"

בליכוד זועמים על דברים שאמר היועמ"ש לעיתון החרדי "במשפחה" לפיהם לא ניתן לשלול כי רה"מ נתניהו עשוי להגיע לנבצרות • "מנסה להלבין החלטותיו"

,עודכן
ח"כים בליכוד נגד היועמ"ש // צילום ארכיון: אורן בן חקון, צחי מרים // ח"כים בליכוד נגד היועמ"ש

ח"כים ממפלגת הליכוד תקפו הערב (שלישי) את היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלביט לאחר ראיון שהעניקלעיתון החרדי"במשפחה".

בראיון אמר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי "אם אתה מערבב את הדברים ומשתמש בכוח השלטוני שלך כראש ממשלה כדי להשפיע עליך פלילית, פה מתחילה להיות בעיה קשה". עוד הוסיף: "איך מתמודדים עםהבעיה הזאת? אם באמת אי אפשר להתמודד איתה, יכול להיות שכן נתגלגל לנבצרות".

היועמ"ש נשאל מתי אפשר לדעת בדיוק אם נתניהו עובר על ניגודי העניינים, והשיב: "זה לא מתמטיקה. אני לא נחפז, ואני מנסה להיות מאוד שקול ורגוע. בכל פעם אני סוף עד אלף, לא עד עשר".

מנדלבליט הוסיף כי "אני לא מתנהג כמורשתות חברתיות, אבל אני אומר שלעניין הזה בדיוק נועד הסדר ניגוד העניינים. הוא (נתניהו) לא עושה לי טובה. אני לא מקבל כשהוא אומר 'אני אקח על עצמי התנדבות מגבלות'. אתה חייב לקחת מגבלות, זה מה שאמר בית המשפט העליון בפסק הדין שלו, המגבלות האלה נועדו שתיקח על עצמך ונעשה הבחנה".

ניכר היטב שההקלטות של מנדלבליט בושלו מטעמו כדי להעביר מסר לראש הממשלה ועל מנת להלבין את החלטותיו השערורייתיות להגשת כתבי אישום מופרכים שלא הוגשו באף דמוקרטיה.



אני מרגיש שהגיע הרגע בו העם שלנו חייב להחליט על אחד מהשניים:

מנדלבליט היועץ המשפטי לממשלה או נתניהו ראש הממשלה.

— Miki Zohar מיקי זוהר (@zoharm7)September 29, 2020

לאחר פרסום הראיון תקף ח"כמיקי זוהראת דברי היועמ"ש וכתב בחשבון הטוויטר שלו: " ניכר היטב שההקלטות של מנדלבליט בושלו מטעמו כדי להעביר מסר לראש הממשלה ועל מנת להלבין את החלטותיו השערורייתיות להגשת כתבי אישום מופרכים שלא הוגשו באף דמוקרטיה". גם ח"כ דוד אמסלם הגיב לדברים וכתב: " מנדלבליט אתה אסון לדמוקרטיה! מזלזל בעם ובנבחריו. הגיע הזמן שתלך הביתה".

מנדלבליט אתה אסון לדמוקרטיה

מזלזל בעם ובנבחריו.

הגיע הזמן שתלך הביתה.pic.twitter.com/6JJvv03bOG

— דודי אמסלם (@dudiamsalem)September 29, 2020

מטעמם של פרקליטי ראש הממשלה נמסר: "הרעיון שבעל תפקיד, בכיר ככל שיהיה, שנמצא בעצמו בניגוד עניינים, יחליט על נבצרות של ראש ממשלה מכהן הוא אנטי דמוקרטי, ניסיון לסכל את רצון הבוחר ובניגוד גמור לחוק יסוד הממשלה. הריאיון של היועץ משפטי לממשלה בעניין המשפט, עולה כדי שיבוש הליכי משפט".

בהקלטות שהושמעו בחדשות 12 אמר מנדלבליט: "יש את הנאשם בנימין נתניהו ויש את ראש הממשלה. זה לא אותו הדבר. לעניין הנבצרות בדיוק יש את הסדר ניגוד העניינים. הוא לא עושה לי טובה. אני לא מקבל את זה שהוא בא ואומר 'אני אקח על עצמי בהתנדבות מגבלות'. לא. אתה חייב במגבלות וזה גם מה שאומרבית המשפט העליון".

ח"כים בליכוד נגד היועמ"ש // צילום ארכיון: אורן בן חקון, צחי מרים
ח"כים בליכוד נגד היועמ"ש // צילום ארכיון: אורן בן חקון, צחי מרים

היועץ הסביר כי הוא מבין שהמגבלות לא יכסו את כל האפשרויות להתערבות אך "כן צריכים את האמירה שהוא לא עוסק למשל במינוי במערכת אכיפת החוק, לא עוסק בתיקון חקיקה ספציפית לעניין האישי שלו, כשהוא מנצל את הכוח השלטוני שלו. אסור לאפשר את זה".

היועץ רמז כי הוא נוטה שלא לאשר הליכה והסדר טיעון בעיקר נוכח ההתקפות על מערך התביעה ויהיה צורך להגיע להכרעה בבית המשפט: "ביקשתי שהמשפט יתנהל מיום ליום, לסיים את זה כמה שיותר מהר לכאן או לכאן וצריך להכריע בטענות, במיוחד אגב, על רקע הטענות שהוא טוען.תפירת תיקיםואין כלום ולא היה כלום כי אין כלום וכל האמירות האלה. בוא נראה ונקבל כל הכרעה של בית המשפט".

עוד אמר היועץ כי לנתניהו "מיוחס אישית עבירות פליליות. למרבה הצער, באמתכואב לי הלב. הגעתי למקום הזה, לא טוב, חבל. מצד שני זאת החובה שלי לעם ישראל. אני לא אוותר על שחיתות ודברים כאלה, לכאורה".

היועץ הסביר כי לדעתו ישנו סיכוי סביר שמשפט יסתיים בהרשעה. "עומדת לו חזקת החפות, יכול להיות שיוכיח את חפותו, תהיה לו את ההזדמנות בבית משפט, לא יודע. כרגע הראיות שבפני, יש סיכוי סביר להרשעה".עוד אמר כי הופתע מאוד מהשיח שנחשף בתיק 2,000 בין נתניהו לנוני מוזס, אויבו המושבע בלעי קבוצת "ידיעות אחרונות": "מה זה שבנימין נתניהו יישב עם נוני מוזס שנים ומדברים ביניהם, אני כמעט נפלתי מהכיסא כשראיתי את זה, זה לא דבר שלא הפתיע אותי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר