"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מרקל: "עד חג המולד, גרמניה עשויה להגיע ל-19,000 נדבקים ביום"
הקורונה מסביב לעולם • לאור העלייה בתחלואה, מזהירה הקנצלרית ממצב חירום, למרות שהתמודדות המדינה עם הנגיף עד כה נחשבת להצלחה יחסית • מחקר: למבוגרים סיכוי גבוה משמעותית להידבק בקורונה מאשר ילדים • אמש חצה מספר המתים את רף המיליון
בית חולים בחניון תת קרקעי בברלין // צילום: אי.אף.פי // בית חולים בחניון תת קרקעי בברלין

מרקל: "עד חג המולד, גרמניה עשויה להגיע ל-19,000 נדבקים ביום"

הקורונה מסביב לעולם • לאור העלייה בתחלואה, מזהירה הקנצלרית ממצב חירום, למרות שהתמודדות המדינה עם הנגיף עד כה נחשבת להצלחה יחסית • מחקר: למבוגרים סיכוי גבוה משמעותית להידבק בקורונה מאשר ילדים • אמש חצה מספר המתים את רף המיליון

נטע בר
, עודכן

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל שוחחה היום (שני) בועידה סגורה עם פעילים ממפלגתה והזהירה כי אם המגמה הנוכחית תימשך, ייתכן מאוד שעד חג המולד גרמניה תגיע ל-19,000 מקרי הידבקות חדשים בקורונה מדי יום, זאת למרות שנכון לעכשיו המדינה עומדת על מספר נמוך משמעותית מכך, 11,000 בממוצע.

במסיבת עיתונאים פתוחה לתקשורת אמר הדובר של מרקל, סטפן זייברט, כי "אנו רואים גידול במספר הנדבקים באזורים מסוימים וצריך לחזור ולשלוט בהם. זה מעורר דאגה רבה". בגרמניה מנסים להימנע, בהצלחה עד כה, מהחזרת הסגר הכולל במדינה ומנסים למגר את התחלואה באזורים ספציפיים. עם זאת, בימים האחרונים הפך מרכז ברלין, בו גם שוכנת לשכת הקנצלרית, לאחד האזורים עם העלייה המשמעותית ביותר במספר הנדבקים ברחבי המדינה.

בתוך כך, מנתוני מחקר שערך ראסל וינר, נשיא המכללה המלכותית לרפואת ובטיחות ילדים בבריטניה, עולה כי לילדים יש סיכוי נמוך בכ-44% מאשר מבוגרים להידבק בקורונה. על פי המחקר, ישנן עדויות לכך שלילדים מתחת לגיל 14 יש רגישות נמוכה יותר לרכיבי הנגיף, לעומת מתבגרים ובעיקר מבוגרים בני למעלה מ-20.

כזכור, אמש עבר מספר המתים מנגיף הקורונה ברחבי העולםאת רף המיליון, זאת בתוך פחות מתשעה חודשים מאז התפרצותו הראשונית של הנגיף בעיר ווהאן בסין.מספר המתים הגדול ביותר ממחלת הקורונה שגורם נגיף ה-covid-19 הוא בארצות הברית שם עומד מספר המתים על כמעט 210,000 נפש. אחרי ארצות הברית נמצאת ברזיל עם 141,441 מתים ואחריה הודו עם מעל 91,000 קורבנות.

ציון הדרך הקודר מגיע על רקע חשש מגל שני של הנגיף במדינות אירופה כשבריטניה, צרפת, ספרד וגרמניה כבר מדווחו תעל עליה גדולה בכמות הנדבקים בנגיף. מומחים חוששים שמזג אוויר קר בחצי הכדור הצפוני יביא בחודשים הקרובים לעלייה הולכת וגדלה בתחלואה.

קבורת קורבנות קורונה באינדונזיה // צילום: איי.פי
קבורת קורבנות קורונה באינדונזיה // צילום: איי.פי

בארגון הבריאות העולמי טענו כי מספר המתים מהנגיף עלול להגיע לשני מיליון בטרם חיסון אפקטיבי יהיה זמין לאוכלוסיית המדינות שנפגעו מההתפרצות. מייק ראיין, מנהל תוכני תהחירום של ארגון הבריאות העולמי אמר: "לצערי, התחזית של שני מיליון מתים היא לא רק אפשרית אלא סבירה מאוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...