ברחוב מונג׳ הרחב החוצה את הרובע החמישי בפריז, נפתחה לפני 24 שנה מאפייתו הראשונה של אריק קייזר. היה זה ב-13 לחודש ספטמבר והשנה שנת 96׳. מאז דליי מחמצת רבים חצו רחובות, יבשות ואוקיינוסים עד שהגיע הדלי המיוחל גם אלינו.
צילום: משה בן שמחון
כדי להסביר רגע את חשיבותה של המחמצת ועד כמה היא מסמלת את עשייתו של האופה, אספר כי כל אופה גדול מגדל מחמצת משלו. מאכיל אותה בקמח, מים וסוכר מדיי יום וממנה אופה מגוון לחמים ובצקים. טיפוח המחמצת הוא מלאכה ארטיזנלית אך עם זאת מדויקת.
האופה הגדול אריק קייזר ידוע כמי שאמון על החזרת לחמי המחמצת אל קדמת הבולנז׳רי העולמי ועל כך זכה לתהילת עולם. ואם בעולם עסקינן, אז שמו ותוצרתו מתפרשים כבר על פני כ-250 מאפיות ב-30 מדינות ועכשיו גם כאמור אצלינו.
אז אם הקיץ לא טיילנו לנו ברחובות פריז הרומנטיים או בשדרות המרהיבות של ניו יורק, זה הזמן להגיע אל נמל תל אביב ולטעום ניחוחות בינלאומיים במחוזותינו בסניף מייזון קייזר החדש.
_0.jpg)
על פי ההרצה השקטה שהייתה סואנת במיוחד, מסתמן כי מעוז הפחמימות החדש כבר כבש את חיכו של הקהל הישראלי.
בנוסף ללחמי הדגל, המאפים הקלאסיים וקינוחי הוויטרינה המרשימים, בסניף הישראלי ערכו פיתוח קפדני ויסודי ומדי סוף שבוע ימכרו גם בבקות וחלות, שזאת עובדה שאותי מאוד מרגשת.
החלל המרהיב, הנפרש מול הים על דק העץ של נמל תל אביב, כולל בית מלאכה ומאפיה עם קירות זכוכית דרכם ניתן לצפות בעשייה ובאפייה. בחזית, חנות ובית קפה צמוד עם מגוון של ארוחות בוקר, בראנצ'ים ומנות צהריים.
וליזם המקומי ושותפו של קייזר, יואן סמדג'ה מנכ"ל מייזון קייזר ישראל, בשורה משמחת. מכיון שבפריז כמו בפריז, לחם, באגט וקרואסון הם מוצרי צריכה בסיסיים, כך יהא גם בתל אביב.
.jpg)
לפיכך, באגט המחמצת הטוב בפריז ובניו יורק יימכר ב-8 שקלים בלבד וקרואסון החמאה הקלאסי יימכר ב- 9 שקלים בלבד, מחיר כיכרות המחמצת נע בין 17- 33 שקלים
כמו כן, יוצג קו מוצרי פרימיום מיוחדים משתנים, אשר יימכרו רק בסופי השבוע, אשר יכלול למשל: לחם אקמק פטל ב-34 שקלים, לחם הבכורים, אחד מהלחמים שהכי מזוהים עם אריק קייזר ב-33 שקלים לקילו, פאן דה מי יפני פיסטוק 29 שקלים ולחם תה מאצ'ה 33 שקלים.
מלך הבאגט
אריק קייזר, דור רביעי למשפחת אופים, מביא עימו מומחיות וכשרון שעברו מדור לדור. הוא החל את הקריירה שלו בגיל 19 כאשר הצטרף ל "Compagnons du Tour de France" היוקרתי למשך 5 שנים. כך שלמד והתאמן אצל השפים הטובים ביותר בתחום האפייה והושפע מהאידאלים של האחווה, ההקפדה והשאיפה לשלמות.
כיום, 25 שנים אחרי פתיחת המאפייה הראשונה שלו, אריק קייזר הוא מהאופים המהוללים והמוערכים בעולם. בין השאר הוא אחד מהבולנז'רים הרשמיים של ארמון האליזה ומסעדות מובילות כמו רובושון. הוא כתב תשעה ספרי בישול (ביניהם ארבעה עם השף הישראלי המוערך יאיר יוספי ברוט).
מזון קייזר – נמל תל אביב