"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אובאמה לאבו מאזן: "שלום עושים בדיונים - אין קיצורים"
הנשיא האמריקני סיים את פגישתו עם יו"ר הרשות • "לעם הפלשתיני מגיע עתיד טוב יותר. הדרך היחידה היא לא לוותר"
צילום: רויטרס // אובאמה ואבו מאזן במסיבת העיתונאים

אובאמה לאבו מאזן: "שלום עושים בדיונים - אין קיצורים"

הנשיא האמריקני סיים את פגישתו עם יו"ר הרשות • "לעם הפלשתיני מגיע עתיד טוב יותר. הדרך היחידה היא לא לוותר"

מערכת היום
, עודכן

נשיא ארה"ב ברק אובאמה בחר לפנות בעיקר לעם הפלשתיני בנאומו במתחם הנשיאותי ברמאללה. "מגיע לעם הפלשתיני לעבור ולטייל באופן חופשי. מגיע להם שהמחר יהיה טוב יותר מהיום ומגיעה להם מדינה. ארה"ב שותפה גאה למאמצים האלה ותורמת לשיפור חייהם של הפלשתינים בגדה ובעזה", אמר אובאמה.

עם זאת, הנשיא האמריקני תקף את החמאס שלדבריו "מסרב לגנות אלימות. הם מעדיפים להילחם בישראל ולהוריד אותה מהקרקע מאשר לעשות שלום איתם". אובאמה המשיך לצדד ברעיון שתי המדינות לשני עמים, אך הבהיר כי פתרון יושג אך ורק בשיבתם של שני הצדדים לשולחן המו"מ.

"אסור לוותר על הדרך לשלום", סיכם, "אבל שלום עושים בדיונים ואין קיצורי דרך. אם אנחנו נצליח לחשוב מחוץ לקופסה ולצאת מההרגלים שסיגלנו לעצמנו במשך זמן רב, אני בטוח שנוכל להגיע ליעד ולקדם את החזון של שתי מדינות שני שכנים שגרים בשלום".

על אף דבריו לגבי רצונו בקידום תהליך השלום, מצא יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן זמן להתנגח בישראל. הוא דיבר במסיבת עיתונאים משותפת עם נשיא ארה"ב ברק אובאמה.

"תיפגש כאן עם אנשים גאים בהיסטוריה שלהם ובתרבותם. יש כאן יזמים שהצליחו להתאושש מהריסות הנכבה ובונים את מוסדות המדינה הפלשתינית", אמר אבו מאזן לאובאמה. "הדור שמקבל את פנייך היום מקווה להשיג את הזכויות הבסיסיות כמו עצמאות ושלום. אנחנו מאמינים שזה אפשרי".

אבו מאזן הוסיף כי לדעתו, שלום לא עושים בגדרות, לא בהתנחלויות ולא במעצרים ובמצור. "היה זה סבב מועיל של שיחות עם הנשיא אובאמה, וזו הזדמנות להתמקד בסכנות לפתרון שתי המדינות כמו ההתנחלויות והאסירים הביטחוניים. סיפרנו לנשיא שפלשתין הלכה כברת דרך ארוכה לקראת השגת יציבות ושלום באזור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...