איך נראית מנת מקדונלד'ס אחרי 24 שנה?

אלי שרב שיתפה סרטון בו סבתא שלה פותחת קופסה בה נשמרה מנת המבורגר וצ'יפס של ענקית המזון האמריקאית שנקנתה בשנת 1996 • הממצאים מפתיעים

אז איך נראית מנת מקדונלד'ס אחרי 24 שנה? ובכן מסתבר שהיא ניראית כאילו היא התייבשה קצת אך עדיין כאילו אפשרית לאכילה. כך ניתן לראות בסרטון טיק טוק, שזכה ל-3 מיליון צפיות.

אלי שרב שיתפה סירטון בחשבון הטיק-טוק בו סבתא שלה, פותחת קופסה ובה נשמר המבורגר משנת 1996. ראשית מראה הסבתא פרסומת למרוצי נאסקר שנערכו באותה שנה ואז היא מוציאה את קפוסת האיחסון של הצ'יפס ואת אריזת ההמבורגר עצמה.

הצ'יפס נראה קצת ישן אך לא יותר מצ'יפס שנשכח למשך כמה חודשים בחוץ, ואילו המבורגר יחד עם הלחמניה נראים קצת יבשים אך ללא סימני ריקבון כלל. בסרטון מציינת הסבתא כי "אני שומרת אותם בקופסה מאז שקניתי. מעניין אם ניתן באמת לאכול אותם עדיין". 

ברשת פוקס ששידרה את הסרטון מציינים כי לא מדובר במקרה היחיד בו ארוחת מקדונלד'ס אשר נשמרה שנים רבות, נמצאת במצב שנראה כמעט בר אכילה. סרטון דומה הוצג גם על ידי תושב יוטה מוקדם יותר השנה כשאז הארוחה חיכתה על המדף 20 שנה, קצת פחות מהמקרה הנ"ל.

בכל מקרה, בחברת מקדונלד'ס עצמה לא התרשמו מהסרטונים ודוברת החברה אן כריסטנסן, הסבירה כבר ביחס לסרטון הקודם כי "ללא לחות באוויר ובמצב של שמירה במקום קריר, מאכלים יכולים להישמר שנים רבות כיוון שאין חיידקים שיפרקו אותם. זה יקרה לא רק בהמבורגר שלנו אלא גם בכל מאכל ביתי. כמובן שההמבורגר בסרטון לא דומה בשום צורה להמבורגר שיוצא כעת ממכונת הטיגון".

גם מומחה האוכל פרופסור דונלד וו. שאפנר, מאוניברסיטת ראטגרס מניו ג'רזי, הסכים עם ההסבר ואמר שבמקרה של "מזון מטוגן שמאוחסן נכון הוא לא יירקב כי רוב החיידקים ופטריות העובש נהרסו בטיגון העמוק".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...