"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נקודת מפנה פאן־ערבית: "הבעיה אצל הפלשתינים"
דיפלומט בכיר מאיחוד האמירויות ל"ישראל היום": "אלו ימים היסטוריים ומלאי גאווה" • בכירים ממדינות ערב נוספות יגיעו לאבו דאבי • ברמאללה לחוצים: "מנסים להעלים את הנושא הפלשתיני"
יו"ר הרשות הפלשתינית, מחמוד עבאס // צילום: איי.אף.פי // יו"ר הרשות הפלשתינית, מחמוד עבאס // צילום: איי.אף.פי

נקודת מפנה פאן־ערבית: "הבעיה אצל הפלשתינים"

דיפלומט בכיר מאיחוד האמירויות ל"ישראל היום": "אלו ימים היסטוריים ומלאי גאווה" • בכירים ממדינות ערב נוספות יגיעו לאבו דאבי • ברמאללה לחוצים: "מנסים להעלים את הנושא הפלשתיני"

דניאל סיריוטי
, עודכן

על משק כנפי ההיסטוריה: לקראת צאתה של המשלחת הישראלית היום לבירת איחוד האמירויות, אבו דאבי, לצורך דיונים ביישום הסכם השלום בין נסיכות הנפט לבין ישראל, בכיר במשרד החוץ באבו דאבי אישר ל"ישראל היום" כי הרשויות בערב הסעודית נענו לפנייתה של חברת אל על ואישרו את בקשת חברת התעופה הישראלית לאפשר למטוס המשלחת לטוס בשמי המדינה.

מעבר למשמעות ההיסטורית והמדינית שיש לעובדה שהסעודים אישרו לראשונה לחברת תעופה ישראלית לחלוף במרחב האווירי של הממלכה, מדובר במהלך שיביא לקיצור משמעותי במשך זמן הטיסה משבע־שמונה שעות לכשלוש שעות בלבד של טיסה ישירה מתל אביב לאבו דאבי.



הדיפלומט האמירתי הבכיר אמר ל"ישראל היום" כי באיחוד האמירויות כולה מתרגשים ומצפים לבואה של המשלחת הישראלית. הם מבטיחים קבלת פנים חמה ובלתי נשכחת. "אלו ימים היסטוריים, וכולנו חשים גאווה גדולה על חלקו של כל אחד ואחד בהסכם השלום בינינו לבין ישראל", אמר הבכיר האמירתי, "אנחנו מצפים לקראת בואה של המשלחת הישראלית, ואנחנו נרגשים מאוד מהאפשרות שתהיה לנו להגיע בקרוב לבקר בירושלים ובישראל כולה".

הוא הוסיף כי "מאוד מצערת אותנו התגובה הפלשתינית להסכם ההיסטורי עם ישראל. על הפלשתינים להפנים שהמציאות המדינית והגיאופוליטית במזרח התיכון השתנתה בעשורים האחרונים, ובייחוד לאחר אירועי האביב הערבי. לא בכדי מדינות כמו מצרים, ירדן וגם ערב הסעודית מבינות את גודל השעה ומסייעות לקידום המהלך".

בדבריו בנוגע לפלשתינים, הדיפלומט הבכיר האמירתי מביע את מה שאומרים באבו דאבי בריש גלי מאז ההודעה על ההסכם עם ישראל. ולמרות זאת, בכירי רמאללה בשלהם. הוועד המרכזי של תנועת הפת"ח התכנס אתמול וציין את חשיבות האחדות מול האתגרים הקרובים שעומדים מולם.

פת"ח: "נמשיך להתנגד"

במהלך הישיבה הזו, בכירי הפת"ח שבו על מסרים קודמים שלהם. "אנחנו דוחים את כל התוכניות שמטרתן לחסל את הנושא הפלשתיני, ובראשן תוכנית המאה", נמסר בתום הישיבה, "אנחנו מצדיעים לאיתנותם של האסירים שלנו בבתי הכלא הישראליים ומדגישים שהמאבק שלהם לא היה לשווא. נמשיך להיאבק לשחרורם". הישיבה הבאה של הוועד המרכזי של הפת"ח צפויה להיערך ביום חמישי, והנושא המרכזי שבו ידונו הוא, כמובן, הביקור ההיסטורי של הבכירים הישראלים באבו דאבי.

בה בעת, בכיר נוסף באיחוד האמירויות אמר ל"ישראל היום" כי באבו דאבי, המשמשת בירה שלטונית של פדרציית הנסיכויות (דובאי היא הבירה הכלכלית), נעשות ההכנות האחרונות להגעתן של המשלחות הישראלית והאמריקנית.



הפגנה  נגד החלטת איחוד האמירויות ביריחו // צילום: איי.אף.פי
הפגנה נגד החלטת איחוד האמירויות ביריחו // צילום: איי.אף.פי

כמו כן, מתכוננים להגעת משלחות נוספות של דיפלומטים, פקידים בכירים ואנשי עסקים ממדינות ערביות נוספות, שלהן יחסים דיפלומטיים רשמיים עם ישראל. אולם, ההערכה הגוברת היא כי בשבועות הקרובים יחתמו חלקן על הסכמי שלום ונורמליזציה עם ישראל.

המשלחות יקיימו דיונים רשמיים עם צוותים של איחוד האמירויות בדבר הסכמים לשיתופי פעולה נרחבים ומגוונים בין המדינות בתחומי הביטחון והמודיעין, תעופה ותיירות, טכנולוגיה, בריאות, וקשרי סחר ומסחר, תרבות ופנאי.

"ממתינים לעוד מדינות"

"קיבלנו פניות מגורמים רבים במדינות ערב ובעולם שביקשו לקחת חלק בהליך ההיסטורי ולהגיע לאבו דאבי", סיפר הבכיר האמירתי, "אנחנו מקווים שההסכם בינינו לבין ישראל ייתן דחיפה למדינות נוספות שמעוניינות לקחת חלק בתהליך, שיביא לאזורנו לא רק שלום, ביטחון ויציבות, אלא גם שגשוג כלכלי, טכנולוגי ורפואי לטובת עמי האזור".

כזכור, ערב יציאת המשלחת הישראלית לאבו דאבי, הוציא נשיא איחוד האמירויות ח'ליפה בן זאיד (אחיו של יורש העצר והשליט בפועל של אבו דאבי, מוחמד בן זאיד) צו נשיאותי רשמי ולפיו החרם הכלכלי על ישראל מבוטל, וניתן לחתום על הסכמי מסחר והסכמים כלכליים עם אישים וגופים ישראליים. לפי הצו, ניתן לאפשר באופן רשמי חילופי סחר ומסחר בין המדינות וכניסה של סחורות ישראליות לאמירויות.



מוחמד בן זאיד וראש הממשלה נתניהו // צילום: איי.אף.פי
מוחמד בן זאיד וראש הממשלה נתניהו // צילום: איי.אף.פי

ההודעה על ביטול החרם הכלכלי על ישראל פורסמה בכל כלי התקשורת הרשמיים של פדרציית הנסיכויות, שהטילה את החרם הכלכלי על ישראל לפני 48 שנים, עם הקמת איחוד האמירויות ובהתאם למדיניות הפאן־ערבית, אשר שללה כל הכרה או סממן של נורמליזציה עם מדינת ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...