אובאמה בי־ם? עדיף לא להתקרב

צירים ייחסמו ולא תתאפשר חניה ברחובות רבים בבירה • אתמול תירגלה המשטרה את ליווי הנשיא

צילום: מאיר פרטוש // תרגול השיירה שתלווה את הנשיא

נשיא ארה"ב, ברק אובאמה, יגיע לישראל מחר וביקורו יורגש היטב לא רק בכותרות העיתונים. 

צילום: משה בן שמחון

בשל אמצעי הביטחון, כבישים וצירים רבים יהיו חסומים לתנועה בשלושת ימי ביקורו של אובאמה ומומלץ לתושבי ירושלים והסביבה להמעיט בנסיעה למרכז העיר. משטרת ירושלים פתחה מוקד מידע לציבור שמספרו 1-700-5530100. 

15 אלף שוטרים יאבטחו את הביקור. אתמול תירגלה סיירת האופנועים של אגף התנועה את מודל הליווי של נשיא ארצות הברית עם הגעתו לישראל. כמו כן, תורגלה נחיתתם של מסוקי הנשיא במנחת בגבעת רם בירושלים. 

ההכנות במשכן הנשיא בירושלים בעיצומן. דגל ארה"ב הונף לראש התורן לצדו של דגל מדינת ישראל ונס נשיא המדינה. מנכ"לית בית הנשיא, אפרת דובדבני, אמרה: "אנו עובדים במקצועיות אל מול הסטנדרטים האמריקנים, שהם המוקפדים ביותר. אין מקום לגמישות או לטעויות". 

פרס יעניק לאובאמה מתנה אישית כאות לידידות בין שתי המדינות: "שעון הידידות". מדובר בשעון שולחני ייחודי, המציג מצדו האחד את זמן וושינגטון, ומצדו האחר את שעון ירושלים מלווה באותיות עבריות ובחריטת נס הנשיא בזהב. השעון הוא תוצרת כחול לבן מבית שעוני עדי, קבוצת יבנה, ויוצר במיוחד עבור ביקור הנשיא אובאמה. נוסף על כך, יוצר תכשיט ייחודי "עדי האחווה" על ידי האמנית אילנה גור עבור מישל אובאמה. בנותיו של נשיא ארה"ב, מאליה וסשה, יקבלו צמידים תואמים. ואילו ברק אובאמה יקבל שבב סיליקון ובו מגילות העצמאות האמריקנית והישראלית, חרוטות זו לצד זו בשטח של 0.04 מ"מ רבוע. השבב הוצמד לאבן מירושלים מתקופת בית שני.

חברת תדיקאן טלקום מטמיעה בימים אלה פתרון תקשורת עבור המשלחת האמריקנית. מצב זה יאפשר למשלחת לתקשר באופן מאובטח על גבי תשתית התקשורת של מלון המלך דוד בירושלים דרך המרכזייה הנשיאותית בוושינגטון. בתוך כך, שגרירות ארה"ב בישראל השיקה סרטון וידיאו בשם "ברוך הבא אובאמה". בסרטון - קולאז' של קטעים ותמונות שצילמו אזרחים לקראת ביקור הנשיא. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר