נתניהו: אין הסכם גלוי או סמוי למכירת נשק לאיחוד האמירויות

ראש הממשלה השתתף בדיון שבמרכזו הקמת שדה תעופה בינלאומי חדש סמוך לנבטים • במהלכו התייחס גם להסכם השלום ההיסטורי

ראש הממשלה נתניהו ושרת התחבורה רגב // צילום: אלכס קולומויסקי // ראש הממשלה נתניהו ושרת התחבורה רגב // צילום: אלכס קולומויסקי

ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף היום (רביעי) בכנס שדולת הנגב בכנסת. בדיון השתתפו גם שרת התחבורה מירי רגב וראשי הרשויות באזור. 

נתניהו אמר במהלך הדיון: "הסכם השלום עם האמירויות הזדמנות חדשה להזנקת השקעות בנגב, כל המלחמה במדבר, חלקאות מדברית, מים, אנרגיה סולארית, זה מעניין את ידידנו שם הרצון שלהם להשקיע בישראל חזק מאוד, זה הסכם היסטורי, הזדמנות חד פעמית"

"יש פייק ניוז סביב העניין, אין הסכם גלוי או סמוי למכירת נשק לאיחוד האמירויות. קשה לכבד את העובדה שעשינו שלום תמורת שלום, זה ייתן את אותותיו בשנים הקרובות. הנושא קיים גם בתחום הכלכלי - התמותה בישראל יחסית נמוכה, אבל קיבלנו השבוע מספרים מדהימים, וכולם טענו שהכלכלה התכווצה, כולם במיתון, אבל מידת ההתכווצות של התוצר שלנו הוא חצי מההתכווצות בשאר מדינות העולם", הוסיף ראש הממשלה. 

ח"כ קרעי בכנסת, היום
ח"כ קרעי בכנסת, היום

בנוגע להקמת הפורום אמר: "כשהגעתי לראשות הממשלה באתי עם תוכנית לשנות כי חשוב תחבורה ארצית שתקשר בין הצפון והמרכז והדרום כדי שאנשים יוכלו לגור ולעבוד בנגב. כשהגעתי לראשות הממשלה באתי עם תוכנית לשנות

כי חשוב תחבורה ארצית שתקשר בין הצפון והמרכז והדרום כדי שאנשים יוכלו לגור ולעבוד באזור".

ח"כ מירי רגב, שרת התחבורה, בדיון שדולת הנגב בכנסת, בסוגיית הקמת שדה התעופה בנבטים: "קיבלתי החלטה ששדה התעופה יהיה בדרום. לא לחינם יש קבוצות לחץ שמנסות למנוע את יישום ההחלטה שקיבלתי להקים את השדה בדרום, אבל זה לא שדה ביטחוני, אלא שדה אזרחי וההחלטה על הקמתו היא שלי". 

הממשלה בשיתוף מועצת הנגב ותנועת אור מכריזות בכנס ייעודי על הקמת שדולת הנגב ובניית שדה התעופה הבינלאומי השני של ישראל בנבטים שבדרום. ח"כ ד"ר שלמה קרעי הודיע במהלך דיוני השדולה: "בסיכום עם יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, בשבוע הבא תוקם ועדת משנה לענייני הנגב בראשותי. זהו צעד חשוב נוסף למיקוד על הנגב ושגשוגו, בכנסת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר