"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"חשש מהתפרצות מחודשת של הקורונה"

חוקרים באוניברסיטה העברית מתריעים: עולה הסיכון להחרפת הגל השני בישראל • משרד הבריאות: מניין המתים מהנגיף עבר את ה-700 איש • כל הנתונים

,עודכן
צילום: אורן בן חקון // "פיזור התחלואה מחייב הקפדה על התקהלויות במקומות סגורים"

"חשש להתפרצות נוספת":במסמך חדש של חוקרים מטעם האוניברסיטה העברית על התפשטות הקורונה בישראל, צוין כי מגמת הירידה בנדבקים המאומתים שהחלה בסוף יולי וסימנה את בלימת הגל השני - השתנתה לרעה בשבוע שעבר. עם זאת, אין הערכה כי זהו פתחו של גל חדש, אלא החרפה של הגל הנוכחי.

"נפסקה הירידה במקדם ההדבקה והתייצבות על ערך של 1", מציינים החוקרים. "מגפה במצב של R=1 ומספר גבוה של נדבקים אינה יציבה, ועשויה לנבוע משילוב של דעיכת גל ותחילת עלייה מחודשת. התנהגות מעין זו מאפיינת שלבים ראשונים של התפרצות מחודשת. הגורם לשינוי אינו ברור, ייתכן שנובע מהתרופפות עמידה בהנחיות. אופן השינוי במספר המאושפזים במצב בינוני וקשה דומה לחודש יוני, בהתחלת התפרצות 'הגל השני'. התצפית קדימה מעוררת חשש להתפרצות נוספת".

עוד מבהירים החוקרים כי "יש להיערך להחמרת ההגבלות הנוכחיות, מכיוון שהתפרצות נוספת ברמת ההדבקה הנוכחית תהיה קשה משמעותית מהגל הקודם. נראה שפיזור התחלואה מחייב הקפדה על התקהלויות במקומות סגורים בארץ, בדומה להגבלות שבלמו את הגל השני".

את המסמך גיבשו החוקרים פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' רן נירפז (בית חולים הדסה), פרופ' דורון גזית, פרופ' רונית קלדרון-מרגלית, ד"ר מיכאל אסף ופרופ' נדב כץ - ממכון רקח לפיסיקה ומבית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית באוניברסיטה העברית בירושלים.

עוד בנושא:

• גמזו: "סגר בחגים - בהתאם לתחלואה"

• מנהל המכון הביולוגי: "לא נהיה ראשונים - אבל נביא חיסון טוב לאזרחי ישראל"

• מנכ"ל שערי צדק: "אנחנו חיים מהיד לפה"

בנוסף לכל זאת, הם מדגישים כי תחזית התמותה "עולה בימים האחרונים" וכי "מעל ל-800 מתים בסך הכל צפויים לקראת סוף אוגוסט".

על פי המדדים והגרפים שהוצגו במסמך, נראה כי חלה עלייה מחודשת במספר החולים במצב בינוני מזה חמישה ימים, "עלייה שמעלה חשש לעלייה עתידית בכמות החולים במצב קשה ולפריצה של רמות התחלואה הנוכחיות".

שיא חדש במניין החולים במצב קשה

בתוך כך, משרד הבריאות פרסם נתונים עדכניים על התפרצות מגיפת הקורונה בישראל, מהם עולה כי מאז חצות מתו מהנגיף שמונה בני אדם, ובכך עולה מניין המתים מהקורונה ל-705 איש. כיום יש בישראל 23,417 חולים פעילים - 1,660 מתוכם זוהו אתמול, מתוך 26,038 בדיקות. מאז חצות זוהו 1,064 חולים חדשים ובוצעו 17,989 בדיקות. עומס חריג במחלקות הקורונה נרשם בבתי החולים נהריה, לניאדו ושערי צדק.

מתוך סך החולים, 404 מהם נמצאים במצב קשה ו-117 מונשמים. הנתון מציג עלייה נוספת במגמת התחלואה של החולים הקשים ובשיא חדש. הערים האדומות הן:ירושלים, בני ברק, מודיעין עילית, רהט, עילוט, כפר קאסם, מעלה עירון, עין נקובא, מג'ד אל-כרום, כפר ברא, אבו ג'ו, דאלית אל כרמל, מסעדה, מוקביילה, לפיד ושייח' דנון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר