"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צפו: ארבעה צבי ים שהסתבכו בשקיות פלסטיק הוחזרו לטבע

הצבים נמצאו בחודשיים האחרונים כשהשקיות קשורות לגופם • הם הועברו לקבלת טיפול במרכז הארצי להצלת צבי ים • הארבעה שוחררו בחזרה לים בחוף נחשולים

,עודכן
הצבים מוחזרים לים, היום // הצבים מוחזרים לים, היום

ארבעה צבי ים צעירים מסוג צב ים חום שנמצאו בחודשיים האחרונים כשהם מסובכים בפסולת ימית מסוג שקי פלסטיק, שוחררו היום (שלישי) חזרה לטבע.

עם מציאתם על ידי אזרחים שטיילו בים ועל ידי מצילים, הועברו הצבים לקבלת טיפול במרכז הארצי להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים, שם הסירו מהם את הפסולת. לאחר שהתאוששו ועברו בדיקות, הצבים שוחררו לים בחוף נחשולים בהובלת פקח רשות הטבע והגנים ואיש מרכז ההצלה לצבי ים ובהשתתפות קבוצת קייאקיסטים מהמועדון הימי קפטן ג'ק שבחוף דור.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

צילום: רותם שדה, רשות הטבע והגנים

לפי רשות הטבע והגנים, הצבים, שזכו לשמות דויד, סולי, עונות ומתן (שמות הצבים נקבעים על ידי אלה שמצאו אותם), נמצאו כשהם מותשים לאחר שנאבקו בשקיות שנקשרו אליהם. "הם היו רזים מאוד כי לא יכלו לאכול כראוי. אם לא היו מעניקים להם טפילו ראוי ומשחררים אותם מיד לים, הם היו עלולים למות מתשישות וממצב גופני ירוד".

עוד נמסר מרשות הטבע והגנים ביקשה כי במקרה של מציאת צם ים המסובך בפסולת, אסור לשחרר את החסימה באופן עצמאי או לשחררו בחזרה לים. "ההסתבכות בפסולת פלסטיק יכולה לגרום לחסם ולנמק בגפה ולהצטברות של רעלים וחיידקים. כל עוד החסם חונק את הגפה, הרעלים נשארים בה. אם משחררים את החסימה בצורה לא מבוקרת, הרעלים מתפשטים אל תוך הגוף ועלולים להרוג את הצב", נמסר מהרשות. "שחרור מבוקר מהשק תוך כדי מתן טיפול רפואי נועד למנוע את ההרעלה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר