משפחות שכולות החברות בפורום "בוחרים בחיים", יחד עם תנועת "אם תרצו" וארגונים נוספים הגיעו הערב (שני) למחות מול בית השופט מני מזוז בירושלים, זאת בעקבות פסיקתו שלא להרוס את בית המחבל שגרם למותו של לוחם סיירת גולני עמית בן יגאל ז"ל לפני מספר חודשים.
צילום: יוני ריקנר
במחאה זעקו המשפחות השכולות יחד עם אזרחים נוספים נגד "אוזלת ידה של מערכת המשפט ופגיעתה המתמשכת בביטחונה של מדינת ישראל ובהרתעה כנגד ארגוני הטרור".
הרצל ומירב חג'אג הוריה של סגן שיר ז"ל אמרו: "לצערנו היום בג"ץ בראשות השופט מני מזוז לקח לעצמו סמכות לא לו ולא בפעם הראשונה. בכך הפקיר הוא את אזרחי ישראל לגורל כמו שלנו המשפחות השכולות ונפגעי טרור. השופט מזוז חתם היום ואישר למחבלים הבאים את הפיגועים הבאים חלילה".
עוד בנושא:
אביו של בן יגאל ז"ל לאחר החלטת בג"ץ: "מרגיש מושפל"
"אות קלון על ראשם": זעם בימין בעקבות החלטת בג"ץ
אישום נגד המחבל: "מיד לאחר השלכת האבן לעבר המנוח, נמלט מהגג וחזר לביתו"
לדבריהם, "שופטי בג"ץ אמרו היום שהדם של שיר ביתי הבכורה ושל עמית בן יגאל ז"ל ושל עוד אלפי ישראלים הוא זול וזכויות משפחת המחבל גוברות על מניעת פיגועים בעתיד. מי שזכויות האויב והמחבלים הנתעבים חשובים לו יותר מאזרחי וחיילי ישראל לא יכול להיות שופט בישראל. יש שופטים בירושלים למחבלים בלבד".
מתן פלג, יו"ר תנועת "אם תרצו" אמר במחאה כי: "שופטי בג"ץ הוכיחו היום שוב כי הם מעדיפים את זכויות משפחות המחבלים על פני זכויות חיילי צה"ל. זהו עוד מסמר בארון הקבורה התודעתי של בית המשפט העליון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו