במשלוח שהגיע לאחרונה לנמל באיטליה אותרו 84 מיליון טבליות של סמי מרץ מסוג קפטגון שהוטמנו בתוך גלילי נייר. בוושינגטון פוסט דווח כי תחילה נחשד שארגון דעא"ש הוא המקור למשלוח - ששוויו נאמד ב-1.1 מיליארד דולר - אולם לאחר כמה ימים חלה תפנית בחקירת המשטרה האיטלקית, משום שדפוס הפעולה התברר כדומה לזה של חיזבאללה בפרשיות סמים אחרות במזרח התיכון ובאירופה.
על פי הדיווח, עם התקדמות החקירה הגיעו גורמי מודיעין למסקנה שהתרופות הגיעו ממפעלים בשליטת הנשיא אסד בסוריה. התברר כי משלוח הסמים יצא מלטקיה, עיר נמל מרכזית שמצויים בה מתקנים איראניים וסומנה כמוקד להברחות של ארגון חיזבאללה, הידוע בקשריו האדוקים עם טהרן.
על פי הרשויות באיטליה, את המשלוח זיהו במשטרה האיטלקית במסגרת מעקב אחר משפחת פשע מקומית שהייתה אמורה לאסוף את הסמים. בהודעת המשטרה נמסר כי מדובר ב"תפיסה הגדולה ביותר של אמפטמינים בעולם".
בוושינגטון פוסט דווח עוד כי לדברי גורמי מודיעין, בחיזבאללה נעזרים בהברחות סם הקפטגון כדי להזרים כסף לארגון.
ביירות נגד טהרן: ביקור לאריג'אני והמאבק ההיסטורי של לבנון על ריבונותה
סוריה: לפחות שני הרוגים בפיצוץ מחסן תחמושת באידליב | צפו בתיעוד
פרסומת | מקררים ומכונות כביסה מומלצים
הלחץ בלבנון ו-240 חיסולים: "חיזבאללה מנסה להשתקם - אך הולך ונחלש"
יו"ר הפרלמנט האיראני: "ישראל ייבשה את טהרן - הם הנאצים של המאה ה-21"
