צילום: שמעון יעיש // אנטונוב 225, עם נחיתתו בנתב"ג

המטוס הכבד בעולם נחת בישראל

שישה מנועים ויותר מ-500 טונות באוויר: האנטונוב 225 נחת בנתב"ג • המטוס הוביל משאיות אושקוש שישמשו סוללות כיפת ברזל של צבא ארה"ב המוצבות באזור

בנתב"ג נחת לפני זמן קצר המטוס הכבד ביותר שנבנה אי פעם, אנטונוב 225 שיוצר בשנות השמונים בברית המועצות. משקלו של מטוס הענק: 285 טונות.

המטוס הגיע לארץ בפעם השנייה אי פעם, לאחר שהפעם הקודמת היתה בשנת 2008. האנטונוב הוביל היום (שני) לישראל משאיות של צבא ארה"ב מסוג אושקוש. משאיות אלו ישמשו בסוללות כיפת ברזל של הצבא האמריקני שמוצבות באזור.

צילום: שמעון יעיש
צילום: שמעון יעיש

צילום: שמעון יעיש
צילום: שמעון יעיש

המטוס הוביל לישראל משאיות של צבא ארה"ב שישמשו את מערך כיפת ברזל
המטוס הוביל לישראל משאיות של צבא ארה"ב שישמשו את מערך כיפת ברזל

לקריאה נוספת:

האם אהוד ברק הוא המנוע מאחורי מחאת הדגלים השחורים?

אולמרט: "שרון רצה לכלול בהתנתקות 17 יישובים בגדה"

פרשנות: החשבון בין צה"ל לחיזבאללה נותר פתוח

מימדיו של מטוס האנטונוב דומים לזה של מגרש כדורגל. אורכו כמעט 90 מטרים, גובהו כעשרים מטרים ומוטת הכנפיים שלו כ-85 מטרים.נכון להיום ישנו מטוס אחד בעולם מסוג זה. בעבר החלו בבנייה של מטוס נוסף מדגם זה אך בנייתו הופסקה.

אנטונוב 225 הוא בעל שישה מנועים ואינו מטיס נוסעים, אלא מטען בלבד. המטוס נבנה במקור להעברת מעבורת חלל סובייטית. משקלו המקסימלי בעת המראה, עם מכל דלק מלא ועם מטען, מגיע לכ-640 אלף קילוגרם. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...