663 משרתים בצה"ל מאובחנים כחולי קורונה, כולם במצב קל, וכמחצית מהחולים נדבקו באזרחות - כך נמסר היום (חמישי) בתדרוך שערכו בדובר צה"ל לכתבים הצבאיים. עוד נמסר כי ישנם 11 וחצי אלף משרתים שנמצאים בבידוד. בדובר צה"ל מבהירים: "הכשירות התפקודית של צה"ל טובה".
עוד מסרו בצה"ל: "פתחנו כפר מחלימים באשקלון היום בבוקר, הוא יכיל כ-500 חיילים. 250-200 מהם ישונעו לשם היום. את החיילים אוספים עם שאטלים כשהנהג מבודד".
כמו כן, במסגרת המאבק בקורונה, יתוגבר מערך ההיסעים הצה"לי בימים ראשון וחמישי "על מנת לשמור על חיילים מחשיפה לאזרחות".
על רקע התלונות לחוסר מענה במוקד המידע הצה"לי "מקול הלב", בדובר צה"ל הדגישו כי נעשה תחקור בנושא. "היה לנו עומס גדול בתחילת שבוע", הבהירו בצה"ל. "הוספנו עשרות חיילים למוקד, והם נותנים מענה רציף גם בסוף השבוע ובלילות. זה הוריד משמעותית את זמני ההמתנה. ב-10 בבוקר היינו עם זמן המתנה של 5.5 דקות".

כיום מתבצעות 800-700 בדיקות קורונה לחיילים מדי יום. בתדרוך הובהר כי הרמטכ"ל אביב כוכבי אמר שברצונו להגיע ל-1,000 בדיקות יומיות. "כדי לצמצם את הפער של הבדיקה עצמה - מטפלים בצוואר בקבוק של איסוף בדיקות", נמסר.
בנוסף, הצבא מבצע בימים אלה תגבור של ציוד רפואי ולוגיסטי. "אנו מרחיבים את המלאי שלנו בציוד רפואי מקיף", אמרו בדובר צה"ל. "אנו מתחילים לאגור חיסוני שפעת כדי שיהיו לנו עשרות אלפי חיסונים זמינים לקראת החורף".
עוד הבהירו בצה"ל כי "חייל שיוצא לביתו - חל עליו איסור להיפגש עם יותר מחמישה אנשים, מלבד משפחתן הגרעינית". ביום ראשון צפויה להתקיים הערכת מצב בהשתתפות הרמטכ"ל כוכבי בנוגע ליציאות החיילים.
כמו כן, בתדרוך נמסר כי החיילים הקרביים יוכלו לצאת לחופשה אחת ל-21 יום. "יכול להיות שביום שני יחליטו שזה יוארך".
באשר לפעילות פיקוד העורף, מסרו בדובר צה"ל כי גויסו כ-1,000 אנשי מילואים, "בעיקר באוכלוסיות ערביות וחרדיות".
נכון לעתה, במלוניות ישנם 4,100 חולים ו-7,000 שנמצאים בהן בבידוד.
"אנו ממקדים את הסיוע של פיקוד העורף בערים 'אדומות' ו'כתומות' - לוד, רמלה, ביתר עילית", הדגישו בצה"ל. "פתחנו בכל עיר כזו משל״ט ואנו ממשיכים בהסברה ברשויות. מרכז הידע, במוקד 104, ממשיך".
בנוסף, אתמול נערך פיילוט בחטיבת החילוץ בשכונת רמות בירושלים במטרה להרחיב את ההסברה במגזר החרדי באשר למאבק בקורונה. בדובר צה"ל עדכנו כי הם "מתגברים כוחות בבתי החולים".
בנוגע למועמדותו של האלוף אמיר אבולעפיה לתפקיד פרויקטור הקורונה, אמרו בצה"ל: "נבחנת אפשרות שיבצע תפקידים בדרג המדיני. זה לא סוכם".
עוד בנושא:
• זעקת החיילים: "הופקרנו לקורונה"
• עומסים במוקד המידע לקורונה בצה"ל
• בעקבות התפרצות הקורונה: צה"ל מבטל אימונים ומצמצם את יציאות החיילים
• חזרה ל"קפסולות" פלוגתיות ואיסור נסיעה ברכבות: צה"ל בוחן עוד הגבלות
בשבוע החולף הגיעו למערכת "ישראל היום" פניות מכמה יחידות בצה"ל, שבהן התלוננו, בין היתר, על המתנה ממושכת לבדיקות קורונה, מחסור במקום לחיילים במלוניות, היעדר מענה במוקד המידע "מקול הלב" וחוסר זמינות של ר"ם 2. נרשמו אף תלונות חמורות על מקרים שבהם חיילים שאובחנו עם קורונה ומתגוררים בבתיהם עם אנשים בקבוצות סיכון, והצבא לא מאפשר להם להתפנות למלוניות כיוון ש"נגמר המקום".
מדובר צה"ל נמסר: "הטענה כי צה"ל לא מספק בדיקות לחיילים אינה נכונה. חיל הרפואה פועל בהלימה למדיניות הבידוק של משרד הבריאות המתעדכנת תדיר. הטיפול הרפואי למשרתים ניתן באופן מיטבי ובהתאם לתעדוף על פי מדיניות משרד הבריאות וחיל הרפואה. כתוצאה מהעלייה בחשיפה לנגיף, ישנה עלייה במספר הפניות למוקד והבקשות לדיגום. חיל הרפואה בעל האמצעים להעניק מענה שלם ומיטבי עבור כלל המשרתים והוא מקיים הערכות מצב עיתיות, מנתח מגמות תחלואה, עוקב ומטפל בחולים על פי פרוטוקול משרד הבריאות. באשר למלוניות לחיילים, נכון להיום החיילים נמצאים במלוניות עם אזרחים. בהתאם לעלייה במספר החולים בצה"ל התקבלה בימים אלו החלטה לפתוח מתחם אשפוז ייעודי לחיילים כפי שהיה בגל הראשון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו