"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פולין: החל הסיבוב השני בבחירות לנשיאות
הנשיא המכהן, אנדז'י דודה, מתמודד בקרב צמוד עם ראש העיר הליברלי של וורשה, רפאל צ'אסקובסקי • עבור שני הצדדים הפוליטיים מדובר בבחירות מכריעות
זוג קשישים מצביעים בבחירות הפולין // צילום: רויטרס // זוג קשישים מצביעים בבחירות הפולין // צילום: רויטרס

פולין: החל הסיבוב השני בבחירות לנשיאות

הנשיא המכהן, אנדז'י דודה, מתמודד בקרב צמוד עם ראש העיר הליברלי של וורשה, רפאל צ'אסקובסקי • עבור שני הצדדים הפוליטיים מדובר בבחירות מכריעות

נטע בר
, עודכן

אזרחי פולין יצאו הבוקר (ראשון) להצביעבסיבוב השנישל הבחירות לנשיאות במדינה, בחירות שעשויות להכריע את הכיוון הפוליטי אליו תלך המדינה בעשור הקרוב.

בבחירות מתמודדים הנשיא המכהן אנדז'י דודה, מתמודד בקרב צמוד עם ראש העיר הליברלי של וורשה, רפאל צ'אסקובסקי. רוב הסקרים של לפני הבחירות הראו תוצאות שנמצאות בטווח סטיית התקן או נתנו הפרש זעום לצד כזה או אחר.

הבחירות צפויות להכתיב את גורלו של תהליך שינוי שיטת המשטר שעוברת פולין בשנים האחרונות ופרויקט הדגל של מפלגת "החוק והצדק" השולטת במדינה זה קרוב לעשור. קמפיין הבחירות של דודה כללאמירות הומופביותקשות לצד קריאה ברורה להילחם ב"אידאולוגיה הגאה" והשוואתה לקומוניזם והנאציזם.



רפאל צ'אסקובסקי // צילום: איי.פי
רפאל צ'אסקובסקי // צילום: איי.פי

מהעבר השני, צ'אסקובסקי הצהיר כי אם יבחר, ישתמש בווטו הנשיאותי על מנת לחנוק את הרפורמה הפוליטית של הימין ולהשיב את המדינה לפסים של "דמוקרטיה ליברלית אירופאית.

פולין יצאה לסיבוב שני בבחירות לנשיאות לאחר שהנשיא דודה, שאמנם זכה למספר הרב ביותר של קולות, 43 אחוזים מקולות הבוחרים, לא הצליח להגיע לרף ה-50% הדרושים על מנת להימנע מסיבוב שני. צ'אסקובסקי זכה למעט יותר מ-30 אחוזים מקולות הבוחרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...