קשרי השופטים פוגעים אנושות בממלכתיות

ככל שנחשפות רשת הקשרים של השופטים והשיטה שבה הם נבחרים, הטענה לפיה הם "מגיני הדמוקרטיה" ו"אבירי המנהל התקין" נתפסת בציבור כחלולה • דעה

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט // צילום: מארק ישראל סלם // היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט // צילום: מארק ישראל סלם

הצעתו של ח"כ בצלאל סמוטריץ', בייחוד עכשיו כשהמגיפה שוב במצב משברי, להקים ועדת חקירה שתעסוק ברשת הקשרים של השופטים, מעידה רק על דבר אחד: הימין הדתי בראשות בנט וסמוטריץ' מגשים את הבטחתו עם הקמת ממשלת האחדות - למרר את חיי הממשלה.

מפלגה שיש לה שישה חברי כנסת בלבד הצליחה להרים ענן אבק אדיר בנושא החלת הריבונות, במטרה לטרפד מהלך היסטורי־לאומי. עכשיו, ההצעה הפופוליסטית לחקירת ניגודי העניינים של השופטים.



על ימין ועל שמאל נחשפים ניגודי עניינים הזועקים על הטיה בהחלטות משפטיות שונות. קלמן ליבסקינד חשף את ניגוד העניינים בתיק שבו טיפל השופט פוגלמן.

גם היועץ המשפטי מנדלבליט מוצא את עצמו באופן טבעי בניגוד עניינים כמי שביצע אוזורפציה, עושק של תפקיד פרקליט המדינה. כך הוא גם תובע את ראש הממשלה בבית המשפט וגם מונע ממנו יכולת להגן על עצמו כשהוא פוסל את הכסף של פרטרידג' שרוצה לעזור לידיד.

זה שמנדלבליט אדם ישר, לא אומר שאינו מושחת מבחינה מוסרית מקצועית, שכן היה עליו להתפטר ולאפשר לממשלה למנות יועץ משפטי במקומו.

ברית המועצות מחלחלת חזרה לחיים, אבל דווקא בעולם המערבי. באנגליה זו ג'יי קיי רולינג שמתבצע נגדה מצעד הוקעה, ואצלנו - למרות שכסף מסוים מסומן ומונח בגלוי על השולחן, מוגדר כמתנה. אז הבעיה היא לא כן או לא ועדת חקירה. הבעיה היא שהממשלה בישראל לא מצליחה באמת להשתלט על מערכת המשפט.

ההצעה של סמוטריץ' כוונה לחולל שוב משבר בין הליכוד לכחול לבן. ההגנה האוטומטית של ניסנקורן ושל אנשי כחול לבן למערכת המשפט מוגדרת כממלכתיות וכהגנה על הדמוקרטיה. אבל ככל שנחשפת רשת הקשרים של השופטים ואחר כך השיטה שבה נבחרים השופטים, נתפסת טענת הממלכתיות בעיני הציבור כחלולה.



מרים ענני אבק, סמוטריץ' // צילום: אורן בן חקון
מרים ענני אבק, סמוטריץ' // צילום: אורן בן חקון

ועדת חקירה כזאת נועדה בעיקר לזכות את סמוטריץ' וסיעתו בנקודות פוליטיות. דרושה באמת חקירה, אבל כזאת שתבדוק את כל נושא עדי המדינה. גם כשיטה נוסח האינקוויזיציה לערוף ראשי ממשלה; וגם הדרך שבה המשטרה, הפרקליטות, היועץ המשפטי והשופט התורן, כל אחד תרם את שלו כדי לבצע עבירות חמורות, בדרך להשגת הודאה שתרשיע נאשם בעבירה שלא קיימת בספרי החוק.

הממשל בישראל הופך יותר ויותר לבוקה ומבולקה כאשר כל מערכת רואה את עצמה כעצמאית, ופועלת כדי לחבל במדיניות ממשלתית לאומית. ראש ממשלה שמנהל מערכה נגד הגרעין האיראני, מנהל מאמץ מדיני קבוע, וזה כחצי שנה הוא נדרש לצוד גם מיקרובים.

מה יותר טבעי מזה שמערכת המשפט תנהל נגדו מצוד, והמערכת הפוליטית כמובן תסרב להעניק לו חסינות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר