חשד: לכדו עופר ונעצרו במעבר הגבול

לוחמי מג"ב הבחינו ברכב שעורר את חשדם במעבר ראס בידו שבעוטף י-ם ומצאו בחיפוש בתוכו עופר • שני הפלשתינים החשודים בלכידתו נעצרו • העופר הצעיר הועבר לקבלת טיפול רפואי

צילום: דוברות מג"ב // העופר שנלכד  ,
צילום: דוברות מג"ב // העופר שנלכד

שני פלשתינים בשנות ה-20 לחייהם נעצרו הלילה (שני) בחשד שלכדו עופר. הם נתפסו על ידי שוטרי משמר הגבול במעבר ראס בידו שבעוטף ירושלים. העופר הצעיר הועבר לקבלת טיפול רפואי בבית חולים לחיות בר והוא עתיד לשוב לטבע. 

החשודים, תושבי אלעיזריה, הגיעו אל המעבר ברכב והעלו את חשדם של הלוחמים. בחיפוש ברכב הופתעו השוטרים לגלות עופר קטן. על פי החשד, שני הפלשתינים נכנסו אל תוך שטחי ירושלים ללא אישורים מתאימים, תפסו את החיה המוגנת ונסעו איתה לכיוון מקום מגוריהם.

 העפור נמצא על ידי לוחמי מג"ב // צילום: דוברות משמר הגבול
העפור נמצא על ידי לוחמי מג"ב // צילום: דוברות משמר הגבול

פקחי רשות הטבע והגנים שהועזקו למקום עיכבו לחקירה את שני החשודים ולקחו את העופר לטיפול רפואי. העופר הארצישראלי הועבר לטיפול בבית חולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי.

עוד בנושא:

מזעזע: אלפי פילים מתו בנסיבות מסתוריות

זעזוע באשקלון: מי הרעיל 9 כלבים?

יצרני שטריימלים טוענים: "לא הורגים חיות למעננו"

בישראל שלושה מיני צבאים: הצבי הארצישראלי, צבי הנגב וצבי השיטים, המוגנים על פי החוק להגנת חיית הבר (תשט"ו 1955) ואסורים בצייד. עם זאת, בעשורים האחרונים נמצאים מינים אלה בסכנת הכחדה עקב צייד בלתי חוקי, ריבוי יתר של תנים וזאבים הטורפים את העופרים והקטנת שטחי מחייה טבעיים שהפכו לשטחים חקלאיים ועירוניים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר