"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

שיתוף כתבה
התעלומה נמשכת: מהו האתר שהתפוצץ באיראן?
גם לאחר שנחשפו צילומי לווין נוספים מפארצ'ין, עדיין לא ברור אם מדובר במתקן גז כפי שטוענים האיראנים • על פי NBC, שם פורסמו צילומים חדשים של חברת Maxar, ייתכן כי החלק שהושמד הוא גג המתקן • מומחה אמריקני למזה"ת העריך כי מדובר ב"מתקפת סייבר ישראלית"
פיצוץ הגז בטהרן, שבוע שעבר // פיצוץ הגז בטהרן, שבוע שעבר

התעלומה נמשכת: מהו האתר שהתפוצץ באיראן?

גם לאחר שנחשפו צילומי לווין נוספים מפארצ'ין, עדיין לא ברור אם מדובר במתקן גז כפי שטוענים האיראנים • על פי NBC, שם פורסמו צילומים חדשים של חברת Maxar, ייתכן כי החלק שהושמד הוא גג המתקן • מומחה אמריקני למזה"ת העריך כי מדובר ב"מתקפת סייבר ישראלית"

נטע בר
, עודכן

צילומי לוויין של חברת Maxar שנחשפו היום (ראשון) על ידי כתב רשת NBC רף סאנצ'ז מראים נזק גדול למבנה בתוך המתחם הצבאי בפארצ'ין, מזרחית לבירה טהרן, באזור בו ככל הנראההתרחש הפיצוץ המסתורישהרעיד את הבירה האיראנית ביום שישי.

בצילומי הלוויין נראה מבנה קטן הניצב סמוך למבנה גדול יותר שהושמד לחלוטין והסביבה שטח שרוף. האיראנים טענו כי מקור הפיצוץ היה מתקן לאחסון גז וכי הוא נמצא מחוץ לשטחי המתחם.

כתב רשת NBC ציין כי ייתכן והבניין שהושמד כליל בפיצוץ היה אכן מסוף גז וכי החלק שהושמד היה גג המתקן, אך שימושו של המבנה איננו ברור.

המתחם הצבאי בפארצ'ין שימש את משמרות המהפכה בניסויים טילים בליסטיים ונטען כי במקום נמצא קומפלקס תת קרקעי לניסוי והרכבת טילים. עוד נקשר שמו של המתחם הצבאי לתעשיית הגרעין האיראנית.

כדור אש ענק לשמיים

העיתון הסעודי בשפה האנגלית "ערב ניוז" פרסם מוקדם יותר ראיון מקיף עם אנליסט אמריקני בכיר המתמצא במזרח התיכון, הטוען כי קיים קונצנזוס בקרב הקהיליה המודיענית כי הפיצוץ שהתרחש ביום שישי בבסיס פארצ'ין, סמוך לבירה האיראנית טהרן, הוא מעשה חבלה.

"על אף שתאונות צבאיות ושל התעשייה הצבאית אכן מתרחשות באיראן, יש הסכמה סביב הפיצוץ בפארצ'ין כי מדובר במתקפת סייבר שראלית נגד איראן", מספר ד"ר תיאודור קראסיק, מומחה במכון לחקר המפרץ הפרסי בוושינגטון, לעיתון הסעודי.

הפיצוץ המסתורי שזעזע את בירת איראן בלילה שבין חמישי לשישי, הגיע מאזור מזרחית לטהרן שלפי אנליסטים מוסתרת בו מערכת מנהרות תת-קרקעית שמשמשת לייצור טילים עם הנעת דלק מוצק לטווח רחוק - כך פירסמה אתמול סוכנות הידיעות AP, שאף הציגה תצלומי לוויין של האתר לפני ואחרי הפיצוץ.

ביום חמישי, סמוך לשעה אחת בלילה, הרעיד פיצוץ עז את טהרן, ושלח כדור אש ענקי לשמיים, שנצפה היטב ותועד בצילומים ברשתות החברתיות. הגורם לפיצוץ לא היה ידוע במשך שעות ארוכות. למחרת סיפקה טהרן הסבר רשמי לאירוע, שנגרם לטענת הממשל האיראני מפיצוץ במכלי גז, עקב דליפה.

במערב מפקפקים בהסבר זה. בשידור בטלוויזיה האיראנית עמד כתב מול מה שנראה כמו בלוני גז גדולים ומפוחמים, אך מצלמת הטלוויזיה נותרה ממוקדת אך ורק ב"זום אין" על הבלונים, ולא הראתה שום דבר אחר ברחבי האתר. דובר משרד הביטחון האיראני, דואייד עבדי, אמר כי הפיצוץ נגרם מדליפת גז, וכי איש לא נהרג באירוע.



טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...