אילת חוזרת לחיים, בתי המלון מלאים ורוב המסעדות מדווחות על תנועה ערה של לקוחות. אם יתמזל מזלכם תצליחו להשיג מקום בלוויתן של ליאור רפאל שהפכה לאחרונה להמבורגריה.
ליאור ואשתו, שלמדו יחד בקורדון בלו ועבדו במסעדות בפריז, לונדון וניו יורק השתקעו בשנים האחרונות באילת, שם גדלו ואחרי לא מעט שנים בהן הייתה לווייתן מסעדה בקונספט שונה לגמרי, היא שינתה את ייעודה בעקבות הקורונה, הסופה, המחסור בתיירים, המצב הכלכלי, מה שתרצו.
"בקונספט הקודם של המסעדה הגיעו בעיקר תיירים ורק מעט מאוד מן המבקרים היו תושבים מקוריים", מספר רפאל. "היום, זה מתחלק בערך חצי חצי. בסוף השבוע ישנם תיירים לרוב אבל אפילו המקומיים נוהרים לכאן בהמוניהם".

ההמבורגר מוכן מתערובת נתחים ומוגש ברמת צלייה אחת שנעה בין מדיום למדיום וול. המחירים במסעדה נעים בין 60-80 שקלים להמבורגר והתוספות נעות בין 20-30 שקלים. מעבר לקציצה המוצלחת. הלחמנייה הטעימה והרכה משדרגת את ההמבורגר יחד עם הרוטב הביתי והסודי - יחד כולם הופכים אותו למנה שאתם חייבים לטעום כשאתם מגיעים לעיר הדרומית.
לצד ההמבורגר מומלץ לנסות את הצ'יפס ואת הארטישוק המטוגן. אין ספק שמדובר במנות מושחתות לגמרי, ובעיקר טעימות, שמוכיחות לנו, ולא בפעם הראשונה, שאפשר למצוא המבורגרים מוצלחים גם מחוץ לתל אביב, ואפילו מחוץ לאזור המרכז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו