"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דרישה: מסלולי טבע לגברים ולנשים בנפרד

ארגון בצלמו ביקש מהמשנה ליועמ"ש לקיים ימים נפרדים בבריכות בטבע • לטענת הארגון "הציבור הדתי נאלץ להדיר רגליו ממקומות אלו בשל אמונתו"

,עודכן
מטיילים בנחל ברמת הגולן // צילום: סוכנות ג'יני

האם מסלולי טבע פופולריים יופרדו לשעות ולימים של נשים וגברים, על מנת שאלו יוכלו לטבול בבריכות הטבעיות ללא בעיית צניעות? כך עולה לפחות מדרישה של ארגון "בצלמו" למשנה ליועמ"ש, דינה זילבר.

הפניה המוזרה מגיעה בעקבות תביעה שהוגשה בתחילת השבוע לבית המשפט העליון, בגיבוי של המשנה ליועמ"ש, בדרישה לפתוח את בריכת השחייה ביישוב קרית ארבע גם לשעות משפחתיות. ביישוב מתחוללת סערה כבר שנים ארוכות בשל רצון של חלק מהתושבים לפתוח את הבריכה גם למשפחות ולא רק באופן נפרד. בג"ץ בעבר פסק כי יש לפתוח את הבריכה גם למשפחות, אך בתגובה נסגרה הבריכה לחלוטין.

לאחרונה ביקשו בקרית ארבע לפתוח מחדש את הבריכה ללא שעות משפחתיות וכך התעוררה הסערה מחדש. בעתירה מחודשת שהוגשה נכתב כי זילבר תומכת בטענות העותרים ודורשת ממועצת קרית ארבע להקצות שעות לשחייה מעורבת.

כעת פנו בארגון בצלמו בדרישה לאפשר לדתיים לקבל אפשרות לשעות נפרדות למיעוט הדתי במסלולי טבע. בארגון טענו כי בשמורות טבע כדוגמת שמורת יהודיה ברמת הגולן נדרשת חובת שחיה בבריכות גדולות, ומכיוון שהשחייה במקום מעורבת הציבור הדתי והחרדי מודר. "הציבור הדתי והחרדי אשר כידוע אינו שוחה באופן מעורב לעיתים רבות נאלץ להדיר רגליו ממקומות אלו. או לבוא בשעות הבוקר המוקדמות", טענו בארגון..

תיענה לדרישה המוזרה? דינה זילבר // צילום: אורן בן חקון
תיענה לדרישה המוזרה? דינה זילבר // צילום: אורן בן חקון

"פניות רבות לארגון זכויות האדם בצלמו התקבלו בתקופה האחרונה בבקשה לפעול בעניין כדי לאפשר לציבור הדתי לטייל בצורה שאינה נוגדת את אורח חייו הדתי", כתבו בארגון. לכן, לטענתם, הם פנו לזילבר וכן לרשות הטבע והגנים "במטרה למצוא פיתרון בדמות ימים חריגים שבהם יהיה זמנים נפרדים".

עוד הוסיפו בארגון כי "אין כל ספק שישנו מיעוט דתי אשר מעוניין ליהנות ממשאבי הטבע כמו כולם אך אמונתו הדתית אוסרת זאת עליו. כבר נקבע לגבי חופי ים כי ניתן לקיים חופים נפרדים, ואין זה הדרה שכן שחיה מעורבת הינה בעיה הלכתית". לכן, ביקש מנכ"ל הארגון, שי גליק, מהמשנה ליועמ"ש, למצוא ימים חריגים בשנה שיוגדרו כימים נפרדים לנשים ולגברים בשמורות הטבע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר