ענף התיירות בעולם נמצא במצב קשה מאוד ואין מי שידע להגיד איך הוא יראה, אפילו בטווח של כמה שבועות מהיום. גורמים במשרדי החוץ והתיירות בישראל מנסים לשקם את הענף שנפגע בצורה הקשה ביותר כתוצאה מהתפשטות הנגיף, ובשיחה עם בכירים במשרדים הם מספרים על המאמצים להחיות את התיירות והתעופה ועל המטרות המעניינות כבר לתקופה הקרובה.
דיקלה כהן-שיינפלד, ראש מטה מנכ"ל משרד התיירות, התייחסה לאפשרות לחזרת הטיסות, לחשיבות שלהן ולתיירות המקומית. "אנחנו חלק מהצוות הבין-משרדי שפועל כדי כן להפעיל את הטיסות. אנחנו מאוד מקווים שזה יתאפשר ועושים כל מה שיכולים כדי ש-1 ביולי אכן יקרה. ביקשנו ממשרד החוץ לכלול גם יעדים שיכולים להכניס תיירים לישראל. כדי שתעשיית תיירות הפנים תוכל לפעול נצטרך גם את הטיסות. אנחנו מוכנים ל-1 ביולי אבל דברים משתנים כל הזמן".

כהן-שיינפלד התייחסה גם למחירים הגבוהים בארץ ולאפשרויות לביטול הבידוד לחוזרים מאזורים מסויימים בארצות הברית וממדינות נוספות: "ברגע שיש תחרות זה אחרת – המחירים כרגע באילת גבוהים כי לא כל בתי המלון נפתחו, ויש פה בעייתיות. אנחנו מקווים מאוד שזה ייפתר כבר בשבוע הבא, ושרוב בתי המלון בעיר יפתחו וכך בעצם מחירי הנופש בעיר צפויים לרדת. לשם ההשוואה, בתל אביב ובירושלים נפתחו פחות מ-30% מבתי המלון ואנחנו בקשר עם מלונאים כדי שיעשו הנחות נוספות.
"אנחנו נעודד אנשים גם לצאת לחופשות בישראל בהתאם למה שהם יכולים. יש אפשרויות שונות שהן לא רק בתי המלון היקרים, ומדובר באפשרויות מצוינות וזולות. לחופשה בישראל יש ערך גדול - זה מעשה ציוני, סיוע לתעשייה המקומית. לכן גם אם החופשה שלנו תעלה קצת יותר, זה עדיף מאשר לטוס לחו"ל. אנחנו כמשרד התיירות ביקשנו גם לפתוח את הגבול גם לאוסטריה, לגרמניה, לדרום-קוריאה, לאזורים מסויימים בארצות הברית ואפילו לאזורים באיטליה שיוכלו להגיע לישראל. אנחנו עובדים עם משרד החוץ ומשרד הבריאות ומנסים להבין מה נכון. מדובר במדינות שהביאו לפה לא מעט תיירים ואנחנו מאוד מקווים שזה יצליח. זה יביא לשינוי מאוד גדול".

אילן פלוס, ראש חטיבת הכלכלה במשרד החוץ ומי שמרכז את כל נושא הטיסות וההסכמים בין מדינות, סיפר ל"ישראל היום": "יש לא מעט מדינות שרצו וחלקן עדיין רוצות את התייר הישראלי, ככל שמספר הנדבקים בישראל עולה זה יוצר מצב בעייתי, ולכן חשוב לשמור על המצב שבו מספר הנדבקים בישראל יהיה נמוך ככל שניתן. עד כה ישנם הסכמים עם 12 מדינות וכל שנותר זה לקבל את אישור משרד הבריאות וראש הממשלה".
אתמול הודיע ראש הממשלה כי תובא לאישור ממשלה החלטה להקצות כ-50 מיליון שקלים לעידוד התיירות באילת ושיקום העיר שנפגעה קשה מאוד בתקופת הקורונה. במקביל, הודיעו בעיריית תל אביב יחד עם התאחדות המלונות על קמפיין מבצעי קיץ שמטרתו לעודד חופשה בישראל. במסגרת הקמפיין יינתנו הנחות והטבות לאטרקציות בעיר. עידוד התיירות בישראל מגיע לצד עלייה משמעותית במחירי בתי המלון בישראל. לבתי המלון היוקרתיים כמעט ולא תצליחו למצוא מקום עד אמצע חודש יולי והמחירים מגיעים גם ל-3,000 שקלים ללילה. בבתי המלון בדרגה נמוכה יותר ישנם עדיין מקומות, אך המחירים עדיין גבוהים. נכון לעכשיו נפתחו באילת רק כמחצית מבתי המלון, בתל אביב נפתחו כ-28 מתוך 95 בתי מלון ובירושלים רק 11 מתוך 69, שתי הערים האחרונות מסתמכות בימים שבשגרה על תיירים זרים שממלאים את חדרי המלונות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו