תיעוד מהאוויר: המהומות האלימות ביפו

לאחר טענות על פיזור כוחני של ההפגנה, פרסמה המשטרה תיעוד מהמסוק של הפרות סדר קשות במהלך המחאה על הריגתו של של איאד אלחלאק

צילום: דוברות המשטרה // כך זה נראה מהאוויר. ההתפרעויות ביפו
המהומות הקשות בהפגנה אמש ביפו

צילום: דוברות המשטרה

מהמשטרה נמסר: "משטרת ישראל מאפשרת לכל אזרח באשר הוא את חופש הביטוי, חופש המחאה וחופש הדת. ככל שהמחאה הופכת אלימה ומסוכנת לציבור כפי שארע אמש, תפעל המשטרה להפסקתה. צפו בסרטון מאירועי ליל אמש כפי שתועד מהאויר במצלמות המסוק המשטרתי, בו נראים המתפרעים מיידים אבנים, פוגעים באוטובוס, מבצעים ירי זיקוקים בכינון ישיר לעבר שוטרים ואזרחים, מציתים פחים וצמיגים בלב העיר יפו. המשטרה לא תאפשר זאת ותפעל לאלתר להפסקת מפגן האלימות אשר סיכן באופן ממשי את הציבור ורק בנס לא היו נפגעים בנפש לולא התערבות מהירה של כוחות המשטרה שהביאו להשבת הסדר על כנו ללא נפגעים".

הפרות סדר קשות פרצו אמש במהלך הפגנת מחאה על הריגתו של של איאד אלחלאק הלוקה באוטיזם מירי שוטרי מג״ב ורחוב יפת נסגר לתנועה. מאות מפגינים, שצעדו עם דגלי פלשתין, החלו בתהלוכה באזור מעון גגון בו נחשף לפני כשנתיים במהלך עבודות השיפוצים בית קברות מוסלמי עתיק ולאחרונה בית המשפט העליון התיר לפנות את בית הקברות. המפגינים המשיכו משם לכיכר השעון. במהלך התהלוכה שאובטחה על ידי שוטרי מרחב יפתח, החלו המפגינים לירות זיקוקים ובתגובה השוטרים השליכו רימוני הלם ועצרו את אחד המפגינים שהבעיר פח אשפה.

בהמשך המפגינים גם הציתו פחים וצמיגים ברחוב יפת וידו אבנים לעבר כלי רכב ושוטרים. בשלב מסויים אוטובוס של דן שנקלע לאזור גם נרגם באבנים וחלונותיו נופצו. השוטרים חילצו את הנהג שלא נפגע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר