לא פשוט להיות עצמאי בישראל, ונגיף הקורונה רק הפך את המצב לקיצוני יותר. הנגיף על שלל השלכותיו גרם להמון עצמאים, גדולים כקטנים, להיקלע לתסבוכת ולפרנסתם להיפגע. במדור "מרימים לעצמאים" נכיר לכם מדי שבוע עסק קטן מתחום האוכל, שכל רצונו הוא לשרוד את התקופה המורכבת הזו בשלום. והפעם: "לאס אמפנדס".
מי אני?
יוני רוזנטל, בן 30, תושב ראשון לציון
מפעל חיי
las empanadas, מאפה ארגנטינאי מסורתי בעבודת יד שמגיע בשישה טעמים. מנת הדגל היא אמפנדס בשר שמגיע עם רוטב צ'ימיצ'ורי בהכנה ביתית.
איך הגעתי לזה?
בשנת 1994 עליתי עם משפחתי מבואנוס איירס, ארגנטינה, לישראל. כעבור שנה הצטרפו אלינו הוריו של אבי. סבתא שלי החלה להכין אמפנדס, פיצות ופשטידות שמכרה ברחבי הארץ ונחשפנו לכמה אנשים בארץ אוהבים את המאכלים הללו. כעבור שני עשורים פתחנו בר מסעדה בשם "la rosa" בראשון לציון ומנת הדגל בו הייתה האמפנדס של סבתא שלנו, אוויטה.
המסעדה, כמובן, נסגרה בתקופת הקורונה ואימי למדה להכין בבית את כל סוגי האמפנדס של סבתא. התחלנו להכין ולשווק את המוצרים לחברים הקרובים, הפניות התגברו והגיעו מכל נקודה על המפה, אז התחלנו לספק משלוחים כמעט לכל מקום בארץ בו הייתה דרישה.
החלום הכי גדול שלי?
לראות את העסק המשפחתי שבנינו בתקופת הקורונה פורח ומשגשג. יש לנו מוצר שמצד אחד נחשב לביתי ומסורתי, ומצד שני גם מאוד פרקטי, כזה שיכול להתאים למגזר העסקי. מקווה שנצליח להתפתח כמה שיותר, להמציא עוד טעמים ולהגיע לכמה שיותר בתים בישראל.
איך שרדתי את תקופת הקורונה?
זו הייתה תקופה שמאוד בלבלה אותנו. אני ואחי אריאל מחזיקים בר מסעדה בראשון לציון. בהתחלה עברנו הרבה רגעים של לחץ מכל הבחינות, נפגענו אך מהר מאוד הבנו שצריך לקום על הרגליים ולחשוב מחוץ לקופסא. כך למעשה נולד העסק "לאס אמפנדס", ויצא מזה רק טוב.
מסר לאומה
חשוב לי להודות לכל העוסקים במלאכה על העזרה והתמיכה בתקופה הלא פשוטה שעברנו, ועל הדרך למסור תודה גדולה גם לדניאל עמית, בלוגרית האוכל שהתאהבה בנו ו"שיווקה" אותנו לכל עוקביה ברשתות החברתיות.
ליצירת קשר
טלפון להזמנות: 0546779637 0522491859
פייסבוק: https://www.facebook.com/las_empanadass-100109888392298
אינסטגרם: https://www.instagram.com/las_empanadass/
