מזג האוויר החמים ששורר בימים האחרונים הוציא את נחשי הצפע הארסיים מהמחילות מוקדם מהצפוי. בכך נפתחה עונת ההכשות, שתימשך עד לסוף אוקטובר.
בימים האחרונים אירעו בצפון שני מקרי הכשה על ידי נחשי צפע. בחמישי שעבר גבר בן 51 מכפר קמא הוכש באצבע ידו. האיש הרג את הנחש והביא אותו לבית החולים פוריה בטבריה, שם טופל בנסיוב ושוחרר אחרי שלושה ימים. במקרה השני הוכשה אישה בת 42 מקיבוץ ברמת הגולן. האישה מאושפזת גם היא בפוריה ומצבה מוגדר טוב. בשני המקרים נהגו המוכשים בניגוד מוחלט להוראות, כשנאבקו בנחשי הצפע והרגו אותם.
אתמול הוזעק איתי מאיירס ממרכז הזוחלים בקצרין למפעל ביישוב, שם הסתתר נחש צפע באורך מטר. "לכדתי אותו במהירות, הסברתי לעובדים כיצד להיזהר ושיחררתי את הנחש בטבע על פי הוראות רשות הטבע והגנים", סיפר. מאיירס הוסיף כי בימי חול המועד פסח אורחי מרכז הזוחלים בקצרין יקבלו הדרכה בזיהוי נחשים ובדרכים הנכונות לנהוג במקרה של הכשה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו