"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"במכבי יכלו למנוע משחקניהם לצאת במתקפה מיותרת"
במינהלת הליגה זעמו על הביקורת שהצהובים הפנו כלפי מתווה בדיקות הקורונה שנערכות רק במידה ושחקנים מגלים סימפטומים של הנגיף: "מביעים צער על כך שמכבי לא הקפידה לעדכן את שחקניה בדבר מתווה והנחיות משרד הבריאות" • במכבי הגיבו: "מותר לשחקנים להרגיש בטוחים"
צילום: אלן שיבר // שחקני מכבי ת"א. המאבק עם המינהלת נמשך

"במכבי יכלו למנוע משחקניהם לצאת במתקפה מיותרת"

במינהלת הליגה זעמו על הביקורת שהצהובים הפנו כלפי מתווה בדיקות הקורונה שנערכות רק במידה ושחקנים מגלים סימפטומים של הנגיף: "מביעים צער על כך שמכבי לא הקפידה לעדכן את שחקניה בדבר מתווה והנחיות משרד הבריאות" • במכבי הגיבו: "מותר לשחקנים להרגיש בטוחים"

מערכת ספורט היום
, עודכן

כבר תקופה ארוכה שקיימת מתיחות רבה בין מינהלת הליגה בכדורסל למכבי תל אביב. אתמול (שישי) קיבלנו פרק נוסף בעלילה כאשר שחקני הקבוצה ובראשם ג'ייק כהן ביקרו את שיטת בדיקות הקורונה שנערכות לשחקנים. כהן פרסם ציוץ בחשבון הטוויטר שלו בו כתב: "מנהלת הליגה עדיין מקיימת בדיקות קורונה רק למי שמגלה סימפטומים.. למרות שכבר הוכח שאחוז גבוה מהנדבקים, כלל לא מגלה תסמינים.. לא מבין כיצד זה הגיוני".

עוד כתב כהן: "המנהלת צריכה לבדוק את השחקנים למען בטיחותם, גם אם משרד הבריאות בוחר שלא לעשות זאת, משום מה. בבונדסליגה בודקים שחקנים כל 4-5 או ימים.. אי אפשר לעשות תשעה מיליון בדיקות בכל יום, אבל אפשר לפני כל משחק... איך חוסר ידע עדיף על מעט ידע?"

גם ניקולה וויצ’יץ’, המנהל המקצועי של מכבי ביקר את המינהלת כשהגיב לכהן: “אין סיבה שלא לבצע בדיקות לכל השחקנים ואנשי הצוות שמעורבים בליגה. השחקנים הם העובדים היחידים בישראל שאינם מחוייבים לשמור מרחק והם מבצעים מגע פיזי עם שחקנים מקבוצות אחרות”.

שמואל פרנקל. זעם גדול במינהלת הכדורסל // צילום: אלן שיבר

היום החליטו במינהלת כמובן לענות והוציאו הודעה זועמת: "מנהלת הליגה העבירה מבעוד מועד לכל הקבוצות את מתווה משרד הבריאות, כולל התנגדותו לבצע בדיקות קורונה בשל העובדה כי הן אינן מדוייקות ועשויות ליצור מצג שווא".

עוד נכתב בהודעת המינהלת: "אנו מביעים צער על כך שמכבי תל אביב לא הקפידה לעדכן את שחקניה בדבר מתווה והנחיות משרד הבריאות לחזרת הקבוצות לאימונים ומשחקים. אם היו עושים כמתחייב, יכלו למנוע משחקניהם לצאת במתקפה מיותרת ושלוחת רסן נגד המנהלת. גם ליגת בכדורגל מחוייבת לאותו מתווה. אנו מצפים שכל קבוצה תוודא שההנחיות שהועברו אליהם בעברית ובאנגלית יגיעו עד לאחרון השחקנים, תוך שכל קבוצה לוקחת אחריות על שחקניה".

כהן. יצר מהומה נוספת // צילום: אלן שיבר

מכבי ת"א: "מותר לשחקנים להביע את רצונם ולהרגיש בטוחים"

לאחר הודעת המינהלת, מכבי לא נשארה חייבת והגיבה גם היא: "חבל שמנהלת הליגה לא בודקת את הפרטים. מכבי תל אביב העבירה כלשונם את המיתווה וההנחיות לכלל השחקנים וזאת בניגוד לכתוב בהודעת המנהלת. כולנו יודעים שאין חובת בדיקה בליגת הישראלית. הגורמים בקבוצה גם מודעים לעניין ה-False Positive. הפתרון לכך הוא בדיקות חוזרות. גם במשרד הבריאות מאמינים בבדיקות, ועובדה שהן מתבצעות בקרב הציבור הרחב".

עוד נמסר בהודעת מכבי: "אנו ממליצים למי שעומד מאחורי הודעת המנהלת, לבדוק את הפרטים להבא. ולעצם העניין: מותר לשחקנים לבקש בדיקות גם אם הן אינן במתווה. מותר להם להביע את רצונם להרגיש בטוחים עד כמה שניתן. חשוב לתת להם להתבטא ולא לסתום פיות. מכבי תמשיך לעשות הכל כדי לתת תחושת בטחון לשחקני הקבוצה ולצוות. בואו כולנו יחד נשמור על השחקנים ונכבד אותם".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...