ריקוד הדגלים בשער שכם בירושלים // צילום: איי.אף.פי // ריקוד הדגלים בשער שכם בירושלים // צילום: איי.אף.פי

פניה לבג"ץ: אפשרו את ריקוד הדגלים

מארגני הצעדה המסורתית לכבוד יום ירושלים עתרו לבית המשפט לאחר שהמשטרה החליטה לבטל את האירוע בשל מפגת הקורונה • "אנו עומדים בכל הדרישות"

מארגני הצעדה המסורתית של יום ירושלים 'ריקודגלים' עתרו לבג"ץ בדרישה לאפשר להם לקיים את האירוע. בימים האחרונים ניהלה עמותת עם כלביא האחראית על המצעד, שיחות תיאום עם המשטרה, על מנת להתאים את האירוע להנחיות משרד הבריאות.

בשיחות אלה סוכם לבטל את הצעדה הענקית מגן העצמאות לכותל המערבי, בה משתתפים מידי שנה אלפי צעירים מהציונות הדתית. במקום זאת, סוכם כי ארבע שיירות של מכוניות ייסעו משכונות שונות בעיר לגן העצמאות. לאחר מכן, על פי התכנון, יתפרסו כ-2,000 דגלנים לאורך חומות העיר העתיקה, כשהם חובשים מסיכות ושומרים על מרחק של שני מטרים. 

הנושא הועבר על ידי המשטרה לבחינת המטה לביטחון לאומי (מל"ל) שהחליט לבטל כליל את הצעדה. ניסיון של המארגנים להגיע להסכמות חדשות עם המשטרה לא קיבל מענה, ועל רקע זה הם פנו לבג"ץ. 



מצעד "ריקוד הדגלים" בירושלים // צילום: אורן בן חקון
מצעד "ריקוד הדגלים" בירושלים // צילום: אורן בן חקון

"אנחנו עומדים בכל הדרישות של משרד הבריאות, ולכן אין כל סיבה למנוע את קיום הארוע", אומר מאיר אינדור, ממארגני ריקודהדגלים.

"היועץ המשפטי לממשלה קבע כללים ברורים לעריכת הפגנות, ואנו עומדים בכללים האלה. בג"ץ קבע בעבר שריקו דהדגלים הוא הפגנה שבה אנו מבטאים את אהבתנו לירושלים. אין שום סיבה שלא לאפשר לנו את לקיים את ההפגנה הזו. אין סיבה, לאפשר לשמאל לקיים את ההפגנות שלו ולא לתת לנו לקיים את ההפגנה שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...