"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ניסוי פורץ דרך במכ"ם "כיפת ברזל"
לראשונה התחברה מערכת המכ"ם של התעשייה האווירית לרשת נאט"ו • בכיר בחברה: "אירופה מצטיידת במערכות הגנה אווירית, מדובר בהתפתחות חשובה"

ניסוי פורץ דרך במכ"ם "כיפת ברזל"

לראשונה התחברה מערכת המכ"ם של התעשייה האווירית לרשת נאט"ו • בכיר בחברה: "אירופה מצטיידת במערכות הגנה אווירית, מדובר בהתפתחות חשובה"

חנן גרינווד
, עודכן

צבא קנדה ביצע לאחרונה בהצלחה ניסוי במערכת MMR של חברת אלתא, חברת הבת של התעשייה האווירית. מדובר בתרגיל ראשון מסוגו שהינו בעל משמעויות רחבות לחברות הביטחוניות הישראליות בכל הנוגע לחיבור לצבאות נוספים ברחבי העולם.

במסגרת הניסוי, שנערך באלסקה, נבדקו המערכות האוויריות של המכ"ם, שמותקן גם במערכת 'כיפת ברזל' ו'שרביט קסמים', כשלראשונה התחברה המערכת הישראלית לרשת של נאט"ו. המשמעות, מסביר אייל שפירא, מנהל מפעל משגב בחברה, היא כי בתעשייה האווירית יוכלו להתמודד עם מכרזים חדשים באירופה והעולם.

"אירופה כולה מצטיידת במערכות אוויריות, מכיוון שהמערכות שנמצאות כרגע בשימוש במדינות השונות מאוד ישנות, מהתקופה הסובייטית. לכן, הדרישה לחיבור לנאט"ו היא תנאי סף במרכזים רבים. עד כה העמידה בתנאי זה הייתה מבחינתנו רק על הנייר, וכעת אנו נכנסים לעולם הרבה יותר רחב ונוכל לספק למדינות השונות מוצר שמאפשר גם הגנה אווירית וגם ארטילריה. מדובר בפריצת דרך חשובה".

הניסוי של צבא קנדה הסתיים בהצלחה. "מבחינתם מדובר בהישג. מדובר בפרויקט של צבא היבשה הקנדי. לאחרונה השלמנו אספקה של עשר מערכות ארטילריה לצבא, וכעת הם בדקו את יכולות ה'מולטי מישן' שלו. הם מאוד מתגאים בכך שצבא היבשה מגן גם על הגבולות וגם על השמים".

חרף העובדה שנגיף הקורונה שיתק את מדינות העולם, עדיין מתקיימים מכרזים לרכישת אמצעי לחימה במדינות השונות, ביניהם על פי פרסומים זרים גם ארה"ב ששוקלת לרכוש סוללות כיפת ברזל נוספות. בתעשייה האווירית מכרו לפני מספר חודשים מערכות מכ"ם לצ'כיה וישנן כמה עסקאות נוספות שנמצאות על השולחן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...