ולדימיר איביץ'. מעוניין לקבל שדרוג כלכלי

מתווה היציאה של איביץ'

מה יגרום לוולאדן איביץ' להישאר בעמדת מאמן מכבי ת"א ? • מי יהיה אחראי למצוא את מחליפו אם יעזוב, ואיך מגיפת הקורונה שפגעה גם בעסקיו של הבעלים קשורה לעניין? • מקורבים להנהלה כבר מנסים לנבא את העתיד: "יש סיכוי גדול שיצחקי יבנה לבד את הקבוצה בעונה הבאה"

אוהדי מכבי ת"א חוו בעשור האחרון חילופי מאמנים כמעט על בסיס קבוע, אלא שבשנתיים האחרונות הם קיבלו יציבות על הקווים עם המאמן ולדימיר איביץ', רק שיכול להיות שזה שוב הולך להשתנות. המון סימני שאלה מרחפים כרגע בנוגע לעתידו של הסרבי, אבל ננסה לפשט עבורכם את המצב.

נתחיל דווקא מהסוף. האם הנהלת מכבי בכלל רוצה שאיביץ' ימשיך? התשובה היא כן. האם גוברים הסיכויים שהמאמן יעזוב בתום העונה? התשובה גם היא חיובית. האם יש משהו שיגרום לו להישאר עונה נוספת? ניחשתם נכונה, גם במקרה הזה התשובה היא כן.

הדיווחים האחרונים, כולל אלה שהגיעו מבסיס האם שלו בסרביה, גורסים כי איביץ' רוצה להתקדם לליגה בכירה יותר. האמת, אין מאמן שלא רוצה להתקדם בקריירה, בטח כשהוא נמצא במקום שבאופן קבוע משדרג מאמנים לאירופה כמו מכבי. התקדמות תהיה כמובן לעבור לאמן באחת מחמש הליגות הבכירות באירופה או לקבוצות פאר בליגות פחות חזקות, אבל עדיין כזו שמשתתפת באופן קבוע במפעלים האירופים, משימה שבה הסרבי כידוע כשל עם האלופה.

איביץ' באימון מכבי ת"א. "במכבי טוענים - לא סופי שהוא עוזב"  // צילום: עמי שומן

ועכשיו לשאלה האם הרצון של איביץ' להתקדם זו הסיבה היחידה לאפשרות שיעזוב בקיץ?

עושה רושם שהתשובה היא לא. על פי מקורב לראשי מכבי הסיבה לכך היא גם כלכלית. אותו מקורב טוען כי איביץ' מעוניין לקבל שדרוג כלכלי, אך לדבריו, הבעלים מיטש גולדהאר, שספג פגיעה בהונו כתוצאה ממשבר הקורונה, לכאורה לא מעוניין לשדרג את שכרו.

במכבי לא התייחסו לנושא באופן רשמי, אך גורם במועדון הסכים להגיד: "יש פה עניינים של כסף ועוד אלמנטים אחרים, אבל כרגע זה לא סופי שהוא עוזב".

אם צריכים לפרש את הדברים, משמעותן היא שאיביץ' לא פוסל הישארות, אבל לא בכל מחיר.

יכול להיות שאם איביץ' לא יקבל בתקופה הקרובה הצעה לחתום בקבוצה אחרת זה ישנה לו את המחשבה. ייתכן שהבטחות בנוגע לסגל לעונה הבאה ייתנו לו מוטיבציה להישאר, אבל יש גם סיכוי מאוד גדול שבסופו של דבר המאמן ייפרד מהצהובים, שיצטרכו למצוא לו מחליף ראוי שייכנס לנעליו כמה שיותר מהר.

דרוש: מנכ"ל תוצרת בית

עזיבה של איביץ' תגרום ללא מעט כאבי ראש לבכירי מכבי - מי יאתר את המאמן המחליף? מי יבנה את הסגל בזמן כה קצר? אילו שחקנים יישארו ואילו יעזבו?

אם היה למכבי מנכ"ל דוגמת בן מנספורד, שהיה האחראי על בחירת השחקנים עם המאמן וכדומה, סביר להניח שהוא היה מקבל את ההחלטות (יכול להיות שעד אז יגיע מנכ"ל חדש ש.א), אבל מכיוון שבשלב הזה אין לצהובים מנכ"ל, המשימה צפויה להתחלק בין שניים - ג'ק אנגלידיס, נציג הבעלים, וברק יצחקי.

ברק יצחקי. רוב העבודה תהיה על כתפיו // צילום: גדעון מרקוביץ'

על פי הערכות שונות, אנגלידיס, שעבד לפני מספר שנים גם בפאוק סלוניקי ונחשב למי שהביא לארץ את איביץ', יהיה זה שאמון על מציאת מחליף למאמן הסרבי, כשלא מן הנמנע שמאחורי הקלעים הוא כבר בודק כל מיני אפשרויות ריאליות.

בכל הקשור לעניינים המקצועיים בסגל, רוב העבודה תהיה על כתפיו של יצחקי, שמשמש כראש מערך הסקאוטיניג של המועדון ובפועל כמנהל הטכני, ומיועד כבר לפני כשנתיים להפוך למנהל המקצועי הבא של המועדון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

יצחקי היה מעורב בכל מה שקשור לסגל בשנתיים האחרונות והיה פעיל מאוד במו"מ מול שחקנים. הוא הביא זרים ועוקב אחרי מועמדים אפשריים, כך שגם אם מכבי תצטרך להביא מאמן עם סיום הליגה תחת לחץ של זמן, יש את יצחקי שייתן מענה או כפי שטען מקורב להנהלת מכבי: "יש סיכוי גדול שיצחקי יבנה לבד את הקבוצה בעונה הבאה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...