"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
התרופה לסוכרת תציל חולי לב
מנהל התרופות האמריקני אישר לשימוש את התרופה "פורסיגה" לחולי לב שאינם סוכרתיים • "תוספת חשובה לכלים הקיימים"
התרופה "פורסיגה"

התרופה לסוכרת תציל חולי לב

מנהל התרופות האמריקני אישר לשימוש את התרופה "פורסיגה" לחולי לב שאינם סוכרתיים • "תוספת חשובה לכלים הקיימים"

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

לראשונה אושרה לשימוש ב־FDA האמריקני תרופה לסוכרת, שתשמש חולים שאינם סוכרתיים הסובלים מאי־ספיקת לב.

התרופה, "פורסיגה", נמצאת בשימוש אצל חולי סוכרת סוג 2 והיא הצליחה להפחית תמותה קרדיו־וסקולרית ואשפוזים על רקע אי־ספיקת לב ב־26 אחוזים, גם אצל חולי לב שאינם סוכרתיים. היא אושרה על ידי מינהל המזון והתרופות האמריקני לשימוש אצל חולי אי־ספיקת לב.

"פורסיגה" היא התרופה הראשונה מסוג מעכב SGLT2, שהוכיחה שאפשר לסייע לחולי לב שאינם סוכרתיים. תוצאות המחקר, שפורסמו לראשונה ב"ישראל היום", היו הבסיס לאישור מינהל המזון והתרופות האמריקני, והטיפול בה צפוי להיות מוגש גם לדיוני סל התרופות בישראל בסוף שנת 2020. במחקר נכללו 4,744 חולים.

פרופ' דורון זגר, נשיא האיגוד הקרדיולוגי בישראל ומנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי סורוקה: "מדובר בתוספת חשובה מאוד לכלים הקיימים כיום לטיפול באי־ספיקת לב. תרופה זו, שפותחה במקור לטיפול בסוכרת, הוכחה במחקר קליני גדול ככזו שמשפרת את מצבם של החולים עם אי־ספיקת לב ואפילו מפחיתה תמותה. האישור בארה"ב מבורך מאוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...