"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צפו: הכירו את צבי הים של המצפה התת ימי

גולשי "ישראל היום" מתלווים לפרויקט מיוחד למען צבי הים באילת • אז איך מטפלים בצבים וכיצד מנקים את השריון? • הצטרפו וגלו

,עודכן
צילום: רן שאולי // פרויקט למען הצבים במצפה התת ימי

צוות המצפה התת ימי באילת מזמין את גולשי "ישראל היום" להתלוות אליו למשימה מיוחדת הכוללת מגע פיזי ישיר עם בעלי החיים. ובאיזה בעל חיים מדובר? צב הים! בימים אלו, החל פרויקט ניקוי הצבים, שכולל גם ניתור, טיפול ומעקב אחר מצבם, בהובלת אביב לוי, המנהל המדעי של פארק המצפה – בואו הצטרפו למשימה!

טיפול והאכלת צבי ים במצפה התת ימי אילת // צילום: רן שאולי

במצפה התת ימי באילת יש למעלה מעשרים צבים, משני מינים: צב ירוק וצב קרני.אז איך מטפלים בצבים?בתקופה הזו בכל שנה, ובדרך כלל לעיניי המבקרים במקום, אוסף צוות הפארק כל צב בתורו: הצבים נמשים מהמים ומועלים אל אי הצבים, שנמצא במרכז בריכת הצבים.

אחר כל צב נערך מעקב צמוד וקבוע, הכולל שקילה, מדידת אורך ורוחב, מעקב אחר עקומת הגדילה וההתפתחות שלהם וגם – ניקוי השריון. למעשה, זו הדרך היחידה לעקוב אחר מצבם הגופני, לאתר פציעות נסתרות ולטפל בהן.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

עוד בנושא:

צפו: מפגש עם זוחלים שלא ראיתם כמותם

התגעגעתם לטבע? כל האתרים שנפתחים היום

"החיות של שלמה": מכירים את בעלי החיים מקרוב

איך מנקים את השריון?הניקוי נעשה באמצעות שפשוף חול על השריון, הסרת האצות שנדבקות אליו, וגם הסרת בעלי חיים קטנים, שנצמדים אל הצבים.

פרויקט למען הצבים // צילום: רן שאולי
פרויקט למען הצבים // צילום: רן שאולי

ועוד משהו שכנראה לא ידעתם:לצבים יש ציפורניים! לכל צב יש בסנפיר הקדמי ציפורן אחת בצבים ירוקים או שתיים בצבים קרניים. הציפורניים עוזרות להם בחיתוך המזון, והניקוי מאפשר גם מעקב אחר צמיחתן.

בקרוב תחל עונת הרבייה ולאחר מכן הטלת הביצים של הצבים, ובתקופה זו נמנעים מלהתקרב אליהם. חשוב לזכור, שכל הצבים הם ערכי טבע מוגנים ורובם נמצאים בסכנת הכחדה כלל עולמית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר