מסמך ממשלתי שנחשף היום בעיתון האמריקני "וושינגטון פוסט" חוזה כי קצב התמותה היומי ממחלת הקורונה יגיע מעל 3,000 מתים ליממה בתחילת חודש יוני.
עוד חוזה המסמך כי קצב ההדבקה היומי, שכעת נמצא בעשרות אלפים, יגיע ל-200,000 ביממה אחת. העיתון טוען כי ההערכה החדשה עלולה לגרום להערכה שנתן הנשיא טראמפ, לפיה ימותו בין 80,000 ל-100,000 אמריקנית מהנגיף להחוויר.
על אף המצב המחמיר בחלקים גדולים מהמדינה, מדינות רבות בארצות הברית כבר הסירו מגבלות הקשורות בהתמודדות עם הנגיף, במטרה להאיץ את חזרתה של הכלכלה למצב נורמלי. הנשיא טראמפ הביע בתמיכה במושלי המדינות שעשו זאת, את למרות אזהרה מצד מומחי הבית הלבן מפעולות בסגנון זה.
ההערכות הקודרות מצד הממשל השפיעו גם על שווקי המניות בארצות הברית, זאת לצד עימות מילולי הולך ומחריף בין וושינגטון לבייג'ינג, וירידות שערים נרשמו ברוב המדדים בניו יורק.
"ראיות לכך שסין הסתירה את הנגיף"
גורמים בממשל האמריקני מאמינים שסין הסתירה את התפרצות נגיף הקורונה מהעולם וכמה שהמחלה מדבקת, כדי להצטייד באספקה הרפואית הדרושה כדי להתמודד איתו, כך עולה מדו"ח מודיעין שהגיע לידי סוכנות הידיעות אי.פי ופורסם הלילה.
על פי דו"ח המודיעין של המשרד לביטחון המולדת שהגיע כאמור לידי הסוכנות, מסמך בן ארבע עמודים שמתוארך ל-1 במאי, המנהיגים הסיניים "הסתירו בכוונה את חומרת המגפה בתחילת ינואר מהעולם". חשיפת המסמך מגיעה על רקע הביקורת החריפה שהעביר הממשל האמריקני על סין בימים האחרונים, בהם מזכיר המדינה פומפאו שהתייחס אתמול בעקיפין לדו"ח, ואמר כי סין אחראית להתפשטות המחלה וכי עליה לתת דין וחשבון.
המסמך עצמו לא הוגדר כמסווג, אך נכתב עליו "לשימוש ממשלתי בלבד". הוא מציין כי למרות חומרת נגיף הקורונה, סין הגדילה את הייבוא והקטינה את הייצוא של הציוד הרפואי. היא ניסתה לחפות בכך "שהכחישה שהגבילה את הייצוא, וטשטשה את נתוני הסחר שלה", כך נכתב.
עוד בנושא:
• טראמפ: "נחשפתי למידע מודיעיני שמאשר כי מקור הקורונה הוא במעבדה בווהאן"
• הקורונה: יותר ממיליון מחלימים בעולם
• האם מקור הקורונה במעבדה בווהאן?
עוד עולה מהדו"ח כי סין השהתה את הדיווח לארגון הבריאות העולמי כי הנגיף "היה מדבק" במהלך ינואר, כך שיכלה להזמין ציוד רפואי מחו"ל - וכי ייבוא המסכות, הכפפות וחלוקי הניתוחים שלה גדל באופן משמעותי. על פי הדו"ח, המסקנות נשענות על הסתברות של 95 אחוזים כי התמורות בייבוא ובייצוא של סין לא היו בטווח הסביר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו