צילום: אנטולי מיכאלו (יח"צ) // המנות של אל גאטו אזול

המשלוח היומי: המקסיקנית הנועזת

נמאס לכם מאוכל מקסיקני תפל? אמיצים מספיק בשביל טעמים חזקים ואפילו מאתגרים? אם עניתם כן על הכל, השליחים של אל גאטו אזול מחכים רק לכם

בגדול, ההמלצה שלנו היא לאכול כל יום אוכל מקסיקני. זה סגנון מאכל שלא צריך סיבה מיוחדת כדי לאכול אותו, אבל היום יש גם סיבה אמיתית לעשות את זה, כי יש חג מקסיקני נפלא שמציינים ברחבי המדינה העצומה וגם בלא מעט חלקים בארה"ב - סינקו דה מאיו, החמישי במאי. רוצים לדעת מה עומד מאחורי החג הזה? כנסו לויקיפדיה, פה מדברים על אוכל.

מזללות מקסיקניות יש בלי סוף וכולן מציעות פחות או יותר את אותו התפריט, למעט הבדלי כשרות או ארוחות מבצע. לכולן אותו סלט קיסר, טאקוס, נאצ'וס, טורטייה, קסדייה, בוריטו ונרדמנו לפני שהגענו לקינוחים (צ'ורוס ופלאן, אלא מה?). כולן מתעקשות להשתמש במונחים בספרדית שהרוב לא מבינים (סלסה רוחה, פיקו דה גאיו, קסו פרסקו) אבל אף אחת לא מתיימרת להגיש את האוכל המקסיקני הנהדר שלה עם איזשהו טוויסט, שיגרום לנו לחזור דווקא אליה בפעם הבאה, ולא לבחור באנ-דנ-דינו לאיזו מקסיקנית נבחר ללכת כעת, פשוט כי כולן פחות או יותר אותו הדבר.

מהטעמים האלה בדיוק (תרתי משמע) כל חובב אוכל רחוב מקסיקני חייב לנצל את פתיחתה המחודשת של "אל גאטו אזול" (החתול הכחול) מבית מדרשה של השפית רימה אולברה, בעלת מסעדת היוקרה "אואזיס".

אנחנו הזמנו סלט קיסר, טאקו דג פריך וצ'ילי קון קרנה והתפנקנו גם בקוקטייל "בלאדי מריה". נאמר את האמת – נראות סלט הקיסר עצמו לא מאוד מזמינה. החסה לא נראית פריכה כפי שהיא חייבת להיות בגלל שהיא שוחה ברוטב, ועל כן את המכסה של האריזה העגולה הורדנו בחשדנות. אבל כל חשש שהיה לנו התנדף כלא היה מרגע שהרמנו את המכסה וגל הדף נוטף כל טוב הימם אותנו עד סחרחורת.

לסלט הקיסר המקסיקני (כן, זהו מקורו) יש נטיה לשעמם, אחרי הכל, איך אפשר כבר להפתיע עם חסה, קרוטונים, רוטב וקצת גבינה. אבל במקרה הזה, מדובר - בלי שמץ של הגזמה, בסלט הקיסר הכי טוב בתל אביב, וזה מבלי לשפצר אותו בכוח עם אנשובי או עוף. הרוטב העשיר בטעמים יגרום לכם ללקק את הצלחת ולרצות להזמין עוד.

הטעם מצה על הנראות. סלט קיסר // צילום: פרטי
הטעם מצה על הנראות. סלט קיסר // צילום: פרטי



וזהו למעשה סוד הקסם של תפריט המשלוחים של אל גאטו אזול – גם מנות שכבר אכלתם אינספור פעמים באינספור מקומות, יפתיעו וירגשו אתכם בזכות תיבול עשיר, מדויק וחסר פשרות. לעומת הרבה מסעדות מקסיקניות שמעדיפות להשאיר את המרכיבים תפלים בהנחה שהשילוב ביניהם מספיק על מנת לעורר את בלוטות הטעם, באל גאטו אזול לא מפחדים מתבלינים, עשבי תיבול, טעם מעושן חזק ואפילו לא משום.

הטאקו מגיע באריזה מתחכמת, שבתחילה תגרום לכם לחשוב שאולי התבלבלו בהזמנה. הטורטיות שוכבות בתחתית האריזה, עליהן מונח מצע קרטון על מנת להפריד אותן משאר המרכיבים, שלא ירטבו, ועל זה הסלסה, כרוב, חלפיניו כבוש, כוסברה טרייה, פרוסת ליים, רוטב צ'יפוטלה באריזונת אטומה וכמובן הדג.

לא נתעכב על הטורטיות, שעל אף שנחו בשקט בתחתית האריזה, רטיבות לא היתה הבעיה שלהן, רק נאמר שציפינו למשהו קצת יותר ברמה מזה, ונעבור ישר לדג המעולה, הפריך מבחוץ והבשרני מבפנים שנח מעליהן, שיכול לתפקד בשמחה רבה כמנה עיקרית כשלעצמה לכל דבר ועניין. דיברנו על טעמים חזקים, ובמקרה של המנה הזו מדובר בצ'יפוטלה של אל גאטו אזול, שבעל טעם מעושן מאוד חזק, כמותו לא נתקלנו בשום מקום.

פריך מבחוץ, בשרני מבפנים. טאקו דג פריך // צילום: פרטי
פריך מבחוץ, בשרני מבפנים. טאקו דג פריך // צילום: פרטי

הגענו לצ'ילי קון קרנה, שמנה שלו מגיעה בשתי אריזות קטנות לצד שמנת חמוצה. השעועית רכה מבפנים וקשה מבחוץ, הבשר נימוח והתערובת נוזלית במידה המדויקת, כך שאפשר לאכול אותה במזלג בלי להשאיר פירור בתחתית האריזה, ותאמינו לנו שלא תרצו להשאיר אף פירור. מדובר במנה נהדרת ומשביעה מאוד, שעל אף פשטותה היחסית, הדגשת הטעמים (במקרה הזה מתוק וחריף ביחד) הופכת אותה למושלמת.

לא תשאירו אפילו פירור. צ'ילי קון קרנה // צילום: פרטי
לא תשאירו אפילו פירור. צ'ילי קון קרנה // צילום: פרטי

אפילו כשמדובר בקוקטיילים, באל גאטו אזול לא מתקמצנים על כלום ולא מפחדים משום דבר. כך, הקוקטייל המסורתי "בלאדי מרי" הופך ל"בלאדי מריה" בזכות החלפת הוודקה בטקילה, אבל זה לא הכל. את הטבסקו מחליפים סלסה סרג'יו, שמעניק למשקה מרקם עשיר וסמיך וחלפיניו אמיתי, שמשדרג את הקוקטייל בכמה רמות. מדובר, ללא צל של ספק, בקוקטייל הכי חריף שאי פעם שתינו, הן מבחינת כמות האלכוהול הנדיבה ששמו בו והן בשל שלל החריפים שהוכנסו בלי חשבון למיקס, והתוצאה? לא לכל אחד, אבל מי שזה הטעם שלו יתענג על כל טיפה וירצה עוד. הקוקטייל מגיע בבקבוק של 225 מ"ל ומומלץ בחום רב.

לסיום, על אף הבית הרפרטוארי של אל גאטו אזול, המחירים נוחים ולחלוטין מצדיקים את התענוג. טאקוס עולים בין 42-58 שקלים, וצ'ילי קון קרנה 65 שקלים. שירות המשלוחים פתוח כל יום למעט ראשון בשעות 12:00 עד 22:00. בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...