מעטים המשלוחים שאפשר לומר עליהם שהם מספקים חוויה. יש כאלה טעימים, כאלה שמאוד, כאלה שבכלל לא, וכאלה שסתם פרווה, אבל חוויה? זה לא כל כך קורה, מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא מצפים. רוצים לסגור פינה ותו לא.
בשבועות האחרונים מספר מסעדות שף החלו לספק משלוחים עד הבית, מעשה ידי השף בעצמו, חלק מהמסעדות עושות זאת בשיטת DIY, עשה זאת בעצמך, וחלק מהן שולחות את האוכל "כמעט מוכן" כהגדרתם, כשלסועד נשאר רק עבודת חימום וסידור של דקות ספורות טרם האכילה.
מסעדת פופינה, אחת המוערכות בתל אביב, השיקה לאחרונה תפריט אוכל לסוף השבוע, נראה די מורכב ומסקרן, אבל בפועל מעט מאוד עבודה לנו הסועדים. השף אוראל קמחי כבר מזמן קנה את מקומו כאחד המוערכים בעיר וכך גם המסעדה, שצברה קהל נאמן שחוזר שוב ושוב. תפריט המשלוחים מצומצם אך עדיין מספיק מגוון לבחירה, כך שגם נחסך לנו כאב ראש בבחירה וגם יכולנו לבחור בקלות מנות שבאמת קלעו לטעמנו.
כיאה לסטנדרטים של מסעדת שף מוקפדת, גם המשלוח נארז באופן הכי מקצועי שיש: כל המנות חולקו לקופסאות עם שמן מצוין עליהן, המרכיבים היו ארוזים בנפרד וכאמור, לכל מנה הוצמדו "הוראות הפעלה". ההוראות היו ברורות, קלות ומפורטות וזכינו להרגיש שפים לרגע וגם ליהנות מזמן איכות זוגי במטבח.
עבור מפונקים כמונו, ובשונה ממה שקורה בביקור במסעדות, אחד מהדברים המדהימים במשלוח הזה הוא פיצול המרכיבים בכל מנה, כך שאם הרוטב או חלק מהתוספות לא לטעמנו- ניתן לשים בצד בלי לבקש מהמלצר ולהרגיש קטנוניים לרגע, יכול להיות שזה יפגע במנה, אנחנו יודעים, אבל מצד שני אם הכל היה מחובר יש מצב שלא היינו בכלל נוגעים בה.
המנות הראשונות, כבודן במקומן מונח, אנחנו העדפנו לוותר ולהסתער ישר על מנות הביניים, כולן לחמניות מאודות עם תוספות: אחת עם שפונדרה בבישול ארוך עם איולי חרדל ובצל סגול מוחמץ והשנייה עם פטריית פורטבלו צלוייה עם איולי כמהין. את הלחמניות ניתן היה לאדות בסיר אידוי, אבל כיאה לעצלנים השתמשנו במיקרוגל והטעם היה מצוין לא פחות. כל הלחמניות נטרפו במהירות שיא.
לעיקריות הלכנו על ניוקו- ניוקי אחד גדול- אותו חיממנו בתנור ועליו הוספנו ברוקולי, אפונה, אספרגוס, פרמז'ן ורוטב חמאה ויין לבן. לצידו חיממנו גם פילה דג לבן עם שעועית ירוקה, סליקורניה ורוטב בויאבז (ללא פירות ים). השילוב של הניוקו והדג היה הכי קרוב למסעדת שף שיצא לנו לטעום בבית בתקופת הקורונה, דבר שלא קורה כמעט לעולם במשלוחים.
וכאילו זה לא מספיק, טרפנו גם את מנת העוף המושחת- פרגית צלויה, לחם בריוש אפוי ורוטב שמנת וכמהין (שכאמור, מגיע בצד- עבור שומרי הכשרות שבינינו).
קינחנו בשתי מנות שהיו מעולות: מוס שוקולד לבן ותפוחים, שניתן היה לאכול כמו שהוא ונמסיס שוקולד עם גנאש קרמל מלוח שחיממנו במיוחד והוא בתמורה ניחם לנו את הבטן, ולא שאנחנו צריכים ניחומים, הייתה לנו ארוחה מושלמת, אבל בכל זאת.
עלות ארוחה לסועד היא 250 שקלים, וזה לא רע האמת ביחס לתמורה שקיבלנו ולכך שמדובר בארבע מנות לאדם. בימים מוזרים שכאלו, פופינה מצליחה להעביר חוויה אמיתית של מסעדה בתוך הבית ולא מתפשרת על האיכות והטעם. אה, ואל תתעצלו לערוך שולחן, לשים מפה, להדליק איזה נר או שניים ולפתוח בקבוק יין ולא ליהנות מכל הארוחה הנפלאה הזאת כשאתם מרוחים מול הטלוויזיה בסלון. מניסיון.
