"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"שון בליבנו לעד": המחווה המרגשת של אוהדי חיפה
אחרי שסמ"ר שון כרמלי נפל בעזה במבצע צוק איתן, החליטו רבים מאוהדי מכבי חיפה לרכוש חולצה עם שמו והמספר 13, הגדוד שבו שירת בגולני • "אני מתרגש בכל פעם מחדש", סיפר אביו אלון, "האוהדים מלווים אותנו בכל מקום"
החולצות לזכרו של שון כרמלי

"שון בליבנו לעד": המחווה המרגשת של אוהדי חיפה

אחרי שסמ"ר שון כרמלי נפל בעזה במבצע צוק איתן, החליטו רבים מאוהדי מכבי חיפה לרכוש חולצה עם שמו והמספר 13, הגדוד שבו שירת בגולני • "אני מתרגש בכל פעם מחדש", סיפר אביו אלון, "האוהדים מלווים אותנו בכל מקום"

, עודכן

זו היתה ה"הלוויה של המדינה". יותר מ־20 אלף איש ליוו בדרכו האחרונה את סמ"ר שון כרמלי, שנפל בקרב בשכונת סג'עייה במבצע צוק איתן.

אוהדי מכבי חיפה, ששמעו שכרמלי שהה בישראל לבדו והוריו עושים את דרכם ארצה מארה"ב, לא רצו שייטמן לבדו. מאז חלק מהם נותרו בקשר עם ההורים אלון ודליה, ורבים רכשו את חולצת המועדון, הדפיסו את השם "כרמלי" מעל המספר 13, הגדוד שבו שירת בגולני, והחליטו ששון ימשיך להגיע למשחקי מכבי חיפה שאותה אהד ואף החזיק במינוי למשחקי הבית של הקבוצה יחד עם אביו.

"אני הולך מחוץ לאצטדיון סמי עופר לפני משחק, ניגש אלי מישהו ואומר לי 'איזו חולצה יפה'", מספר גיא שבייב, לוחם לשעבר בגולני שמגיע לכל משחק עם החולצה של שון כרמלי ז"ל. "שאלתי אם הוא הכיר את שון, והוא ענה לי 'אני אבא שלו'. זה היה רגע מרגש. יש לי כבר שתי חולצות כאלה ואני גאה על כך".

יוסף בן חמו בקברו של שון כרמלי ז"ל
יוסף בן חמו בקברו של שון כרמלי ז"ל

שבייב מרגיש סוג של קשר אישי לכרמלי ז"ל ומספר: "היינו בגדוד 13 של גולני, אני בדיוק השתחררתי והוא הגיע. כשהגעתי למילואים אפילו היינו יחד באותו שטח כינוס. לא פגשתי אותו, פשוט ידעתי שאנחנו יחד. אחרי המלחמה שמענו את הסיפור של ההלוויה, הגענו ואחר כך קיבלתי החלטה והבטחתי לו: 'שון, אני בא עם החולצה שלך עד שניקח אליפות'".

אלון ודליה כרמלי, הוריו של שון, מתרגשים בכל משחק שבו הם פוגשים עוד ועוד אוהדים בחולצה שעליה מוטבע שמו של בנם. "אנחנו עטופים כל הזמן, זה מחמם את הלב", מספר אלון כרמלי, "יש למכבי חיפה קהל מיוחד. אני מתרגש בכל פעם מחדש. הם מלווים אותנו בכל מקום, והחולצות של שון ממחישות עד כמה".

בחיפה מספרים כי החולצה עם המספר 13 היתה מבוקשת הרבה לפני שניקיטה רוקאביצה הפך למלך שערי הקבוצה. "זה מרגיש כמו הקשר שלנו עם שון", סיפרו במועדון, "גם הקהל מרגיש כך".

אוהדת מכבי חיפה עם חולצה לזכרו של שון כרמלי
אוהדת מכבי חיפה עם חולצה לזכרו של שון כרמלי

ואכן, הסיפורים של הקהל בלתי נגמרים. "שון נגע בכולם", מסביר יוסף בן חמו, אוהד הקבוצה שגם הוא מקפיד ללבוש את החולצה עם השם כרמלי והמספר 13, "הסיפור מרגש, מדהים, מטורף. הילד הזה עזב את אמריקה ואת חיי התענוגות שם, בא לכאן והתגייס לגולני. ביום הזיכרון הראשון אחרי צוק איתן החלטנו כמה חברים לכבד את זכרו בחלקת הקבר שלו בחיפה לצד המשפחה.

"הגעתי עם החולצה של שון, הנחתי צעיף על הקבר ואבא שלו תפס אותי, שאל אם הכרנו ועניתי שלא. הסברתי שהיה לנו חשוב להגיע והוא אמר 'אתם נתתם משהו לשון ואני רוצה לתת משהו ממנו לכם', והעניק לנו צמיד מיוחד שהמועדון הוציא בתור הנצחה. הצמיד הזה עדיין על היד שלי, גם אם דהה קצת. הזיכרון לא ידהה אף פעם".

כיום, ליגת העל אינה משוחקת והיציעים ריקים. האוהדים שרכשו את החולצה של שון כרמלי ז"ל מספרים כי "גם בבית, בלי קהל, אי אפשר לצפות במשחק של מכבי חיפה ללא החולצה שלו עלינו. שון יהיה איתנו תמיד - ביציע או בבית, הוא בליבנו לעד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...