כך תכינו את החומוס המושלם

תוסיפו לצד החומוס שבישלתם ורקחתם בעצמכם גם פיתות טריות שחרכתם על המחבת והרי לכם חגיגת יום עצמאות ביתית ומופתית

חומוס תוצרת בית הוא אחד המתכונים הבריאים ביותר שיש. הוא עשיר בפחמימות מורכבות, חלבון ושומן בריא מן הטבע. ההבדל העיקרי והמשמעותי בין גביע חומוס שבושל ונטחן בבית לבין כזה שממתין לכם על המדף של המכולת הוא הטחינה.

צילום: משה בן שמחון

בחומוס ביתי, טחינה גולמית תהיה המרכיב השומני היחיד שיתווסף לממרח – מה טוב! ואילו לממרח חומוס תעשייתי נוטים להוסיף שמן צמחי ומיותר כמו שמן קנולה/סויה ואחרים. תוסיפו לצד החומוס שבישלתם ורקחתם בעצמכם גם פיתות טריות שחרכתם על המחבת והרי לכם חגיגת יום עצמאות ביתית ומופתית.

ממרח חומוס ביתי 

רשימת חומרים ל-4 מנות:

2 כוסות גרגירי חומוס מושרים למשך לילה שלם (מומלץ להחליף את מי ההשריה מדי פעם)

1 כפית שטוחה סודה לשתייה

1 כוס נוזלי בישול (כדאי לשמור נוזלים בנוסף לפי הצורך)

½ -3/4 כוס טחינה גולמית

מעט מיץ לימון טרי

מלח לפי הטעם

להגשה:

שמן זית לפי הטעם

פפריקה לפי הטעם

פטרוזיליה לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את גרגירי החומוס המושרים עם הרבה מים וסודה לשתייה לרכות מקסימלית.

מסננים ושומרים את הנוזלים.

במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים, אם יש צורך מוסיפים נוזלים נוספים, מתבלים במלח ומעט מיץ לימון.

בהגשה זולפים מעל מעט שמן זית, מתבלים בפפריקה ופטרוזיליה.

שומרים במקרר למשך 3 ימים.

פיתה במחבת

רשימת חומרים לכ-10 פיתות – תלוי בגודל:

3 כוסות קמח לבן מנופה

1 כף גדושה שמרים יבשים

1 כפית גדושה מלח

1 כף סוכר

1 כוס מים

3 כפות שמן זית

שמן זית לשימון הבצק



אופן ההכנה:

1.    במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ-5 דקות.

2.    מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים ידנית 3-2 דקות נוספות.

3.    מניחים לתפוח במשך כ-30 דקות.

4.    יוצרים מהבצק 10 כדורים שווים בגודלם

5.    משמנים בעדינות את הכדורים, מסדרים ברווחים על מגש, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.

6.    מחממים מחבת יבשה עלך הגז

7.    מרדדים כדור בצק בעזרת מערוך, או בעזרת הידיים לפיתה דקה ככל האפשר ומניחים על המחבת החם. לאחר כשתי דקות יופיעו בועות על פני הבצק – בשלב זה הופכים את הפיתה, חורכים עוד דקה-דקה וחצי ומסירים מהמחבת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר