"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מה מסתיר הממשל הסיני בנוגע לקורונה?
טענות לצנזור מחקרים אוניברסיטאיים ומסמך על הנחיות לפרסום מאמרים על הנגיף • העדויות שרומזות על ניסיונות הממשל להסוות כישלונות בניהול המשבר
"מקור הווירוס הפך לסוגיה רגישה מאוד בסין" // צילום: איי.אף.פי

מה מסתיר הממשל הסיני בנוגע לקורונה?

טענות לצנזור מחקרים אוניברסיטאיים ומסמך על הנחיות לפרסום מאמרים על הנגיף • העדויות שרומזות על ניסיונות הממשל להסוות כישלונות בניהול המשבר

אסף גולן
, עודכן

האם הממשל הסיני מנסה לצנזר את הכישלונות שלו בהתמודדות עם וירוס הקורונה והעיכוב בדיווח ליתר מדינות העולם על השתוללות המגפה בסין? עדויות שמרמזות על כך מתחילות להצטבר במערב ומלמדות על ניסיון מאורגן של ממשלת סין להסתיר את כשליה בכל הנוגע לדיווח על הווירוס לארגון הבריאות העולמי, וכן על הכישלונות הפנימיים של המשטר בטיפול בהתפרצות הנגיף בתחילת הדרך.

ביטויים ראשוניים לכך הם צנזור מפתיע של ארכיוני המחקר בכמה אתרים אוניברסיטאיים בסין, שבהם היו מחקרים על הקורונה. בין ארכיוני המחקר שנחסמו ברשת - זה של אוניברסיטת פודן בשנחאי וארכיון אוניברסיטת המחקר שפועלת בעיר ווהאן עצמה.

הרמז הראשון על ניסיון סיני לשלוט בנרטיב של אירועי התפרצות ווירוס הקורונה, היה מסמך שפורסם ב-25 במרץ ובו הנחיות לאופן שבו יפורסמו מאמרים אקדמיים על הקורונה. מאז גם משרד החינוך והטכנולוגיה של סין הפיץ לאוניברסיטאות השונות במדינה דרישה שלא לפרסם שום מסמך בנושא לפני אישור של המומחים שלו, קרי אחרי מעבר של צנזורים מטעם המדינה.

מסמך זה של משרד החינוך והטכנולוגיה הביך את הסינים - ונעלם גם הוא מהרשת אחרי שברשתCNNפנו אל המשרד בבקשה להבין את משמעותו.

הרחקה של האשמה מסין

ככל הנראה, הפעלת הצנזורה בסין סביב הקורונה לא נובעת מרצון להסתרת מידע מדעי אלא מבוצעת במטרה להרחיק את הקשר בין סין לבין הווירוס הקטלני. ביטוי לכך הוא העובדה שגם אחרי שמדענים סיניים פרסמו בדצמבר האחרון את המידע אודות הווירוס וכי הוא עבר מעטלפים לבני אדם, התקשורת הרשמית בסין והממשל עצמו סירבו להכיר בכך שמקור הקורונה בעיר ווהאן ואף האשימו את ארצות הברית בכך שהצבא האמריקני הפיץ את הנגיף ברחבי המדינה. תיאוריית הקונספירציה הזו לא הושמעה בעילום שם, ואפילו דובר משרד החוץ הסיני טען את הדברים באחד התדרוכים שלו.

עוד בנושא:

• ארה"ב: הצעת חוק לגינוי סין בצל משבר הקורונה

• שבעה לקחים שישראל יכולה ללמוד מסין

• "סין מסתירה את מספר המתים מהקורונה"

• סין: נדבקים בקורונה ללא תסמינים ייספרו כחולים

הפרופסור ממוצא סיני יאנשונג הואנג, עמית בכיר לתחום הבריאות העולמית במכון למחקרי מדיניות חוץ בוושינגטון, לא מופתע מהמצב. לדבריו, "מקור הווירוס הפך לסוגיה רגישה מאוד בסין ולכן לא מפתיע שהממשל מנסה לשלוט בנרטיב".

גם חוקרת סינית ששוחחה עם CNN בעילום שם, ציינה כי "המקרה הוא רצון למנוע פרסומים של חוקרים המנוגדים לנרטיב של סין".

מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו תקף את ההתנהלות הסינית ואפילו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ביקר את סין על מסירת מידע חלקי בנושא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...