4 בני אדם נפטרו במהלך הלילה // צילום ארכיון: גדעון מרקוביץ'

התפשטות הקורונה בישראל: עלה ל-110 מספר הנפטרים; מספר החולים - 11,235

משרד הבריאות דיווח על 181 חולים במצב קשה, עלייה של 4% מאתמול • מספר המחלימים טיפס ל-1,689 • ביממה האחרונה בוצעו 7,680 בדיקות

הקורונה ממשיכה להתפשט בישראל: משרד הבריאות עדכן הבוקר (שני) כי מספר החולים המאובחנים עלה ל- 11,235, מתוכם 181 במצב קשה. עוד עולה מהנתונים כי 133 חולים מונשמים, ו-1,689 חולים החלימו ושוחררו לבתיהם.

עוד עולה מהעדכון כי מדובר בעלייה של 4% במספר החולים הנמצאים במצב קשה ביממה האחרונה. בנוסף, בוצעו 7,680 בדיקות לאיתור קורונה. 

חלוקת החולים בערים מעל 5,000 תושבים מראה כי בני ברק עדיין ניצבת בראש הרשימה עם 1,888 חולים מאומתים, ושיעור 966 חולים לכל 100 אלף תושבים, אחריה קריית יערים עם 39 חולים ושיעור של 682. בירושלים 2,093, בתל אביב 458, בטבריה 133 ובמגדל העמק ישנם 99 חולים עם שיעור של 379.

PDF iconריכוז החולים בישובים מעל 5000 תושבים.pdf.pdf

במהלך הלילה הלכו לעולמם שלושה חולי קורונה בבתי החולים השונים ברחבי הארץ, שהעלה את מניין הנפטרים בישראל ל-109 בני אדם.

במרכז הרפואי פוריה הלכה לעולמה לפנות בוקר חולת קורונה בת 80, הדיירת ה-12 מבית האבות ביבנאל שנפטרה, אשר סבלה ממחלות רקע רבות.  שתי חולות נוספות, בנות 96 ו-81 אשר סבלו גם הן ממחלות רקע, נפטרו במהלך הלילה בבית החולים איכילוב בתל אביב.

בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים הלך לעולמו חולה בן 78 אשר היה מורדם ומונשם. אשתו של הנפטר נפרדה ממנו ביחידה לטיפול נמרץ. מהמרכז הרפואי נמסר: "במהלך הלילה נפטר חולה בן 78 אשר סבל ממחלות רקע רבות ומורכבות והיה מונשם ומורדם. בליווי הצוות הסיעודי, רעייתו נפרדה ממנו ביחידה לטיפול נמרץ של מתחם המחלות המתפרצות, כשהיא ממוגנת בקפידה. אנו משתתפים בצער המשפחה".

על פי נתונים שהציג המטה לביטחון לאומי, עד לשעה 18:50 אתמול, בוצעו 163,087 בדיקות קורונה בישראל, מתוכן 4,941 נערכו אתמול. נתוני המל"ל מציגים עלייה דרסטית במספר החולים המאומתים בארץ, כאשר ביום ראשון שעבר דווח על 8,618 חולים.

השתתפו בהכנת הידיעה: יורי ילון, דניאל רוט-אבנרי, עדי חשמונאי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...