ספרד // צילום: אי. אף. פי

ספרד: הירידה במספר המתים נמשכת

במדינה דיווחה על 637 מתים ביממה האחרונה, כשהשיא עמד על 950 • מספר המחלימים חצה את ה-40 אלף • "קצב התפשטות המגפה מאט כמעט בכל האזורים"

רואים את האור בקצה המנהרה? הירידה שחלה בימים האחרונים במספר המתים בספרד, מעוררת מידה זעירה של אופטימיות. נראה כי הסגר שהורכז במדינה, נותן כעת את אותותיו, וכי מדיניות "הריחוק החברתי", מצליחה להביא לתוצאות. הרשויות במדינה דיווחו על 637 מתים ביממה האחרונה, מה שמביא את מספר קורבנות הנגיף בספרד ל-13,055 בני אדם.

על אף שספרד היא המדינה השנייה, לאחר איטליה, עם מספר הקורבנות הגבוה ביותר, נראה שמאז השיא ששברה לפני פחות משבוע עם 950 מתים ביממה, זה כבר היום הרביעי שהיא מדווחת בכל יום על מספר מתים נמוך יותר ויותר. כך למשל אתמול דיווחה המדינה על 674 מקרי מוות, ואילו ביום שבת 809 מקרים. 

גם במגמת ההידבקות נרשמת האטה, כשמספר נדבקים עולה ביממה האחרונה ל- 135,032, לעומת 130,759 אתמול. מדובר בעלייה של פחות מ-5,000 נדבקים ביממה כשלפני מספר ימים מספר הנדבקים עמד על 7,000 ויותר. מספר המחלימים חצה את ה-40 אלף ועומד כעת על 40,437.

"אנו מבחינים כי קצב התפשטות המגפה מאט כמעט בכל אזור במדינה", אמרה מריה חוזה סיירה, סגנית ראש ועדת החירום בספרד. שר החוץ ארנצ'ה גונזלס אמר כי ישנה חשיבות מכרעת להרחבת מספר הבדיקות בכדי לאפשר את הסרת ההגבלות באיטיות.

עוד בנושא:

ספרד: שיא של 849 מתים ביממה מקורונה

נגיף הקורונה בעולם: המספרים ממשיכים לעלות בבריטניה; ירידה בספרד

הקורונה לא עוצרת: מניין המתים באירופה מזנק

"אמנם עד כה נבדקו רק מי שנדבקו או שנחשדו כי חלו, אולם כעת הבדיקות יתמקדו באוכלוסייה הרחבה יותר על מנת לנסות למצוא נשאים שאולי אינם מראים סימפטומים", אמר גונזלס. "חברות ספרדיות מייצרות 240,000 ערכות בדיקה בשבוע ומגדילות את היכולות שלנו, ויש גם ציוד שנרכז מחו"ל".

ספרד נמצאת במגבלות סגר מאז ה-14 במרץ, כאשר רחובות ואתרי תיירות מפורסמים דוממים ושוממים. ראש הממשלה, פדרו סאנצ'ס הכריז לפני יומיים על הארכת מצב החירום המדינה עד ל-26 באפריל והגדיר את המצב כ-"משבר הגדול ביותר בתקופתנו". ההערכה היא שלאחר חג הפסחא חלק מהעסקים במדינה יחזרו לפעילות חלקית, אך יחד עם זאת חנויות, מסעדות ובתי קפה יישארו סגורים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...