ההלוויה יוצאת לדרך // צילום: כתר התורה

הלחץ עבד: הקיצונים הסכימו – וקיימו הלוויה מצומצמת

רעייתו של רב מוכר בפלג הירושלמי נפטרה • בבני ברק איימו: אם מאות ישתתפו בהלוויה – נזרוק לעברם חפצים • במשטרה פנו למשפחת הרב – והגיעו להבנות

רעייתו של הרב צבי פרידמן, אחד ממנהיגי הפלג הירושלמי, נפטרה הלילה (רביעי) בביתם שבבני ברק. בתחילה חששו ברחוב החרדי מפני תמונות דומות להלוויה שנערכה במוצאי שבת בהשתתפות אלפים, אך מתברר כי הלחץ העצום שהופעל על הקיצונים, לצד מאמצים של המשטרה הביאו לתוצאות משמחות.

עם הגעת ההודעה בדבר ההלוויה שצפויה לצאת לדרך, החלו גורמים שונים בבני ברק ללחוץ באופן עצום על אנשי הפלג הקיצוני לקיים את ההלוויה בנוכחות מצומצמת. היו מי שאיימו כי אם מסע ההלוויה יתקיים בנוכחות אנשים רבים, יזרקו התושבים חפצים לעברם מהחלונות. במקביל, פנו בכירי המשטרה במרחב דן לרב פרידמן ולמשפחת הנפטרת והסבירו כי הדבר עלול לסכן רבים.

בעקבות המאמצים הרבים הגיעו בצדדים להבנות משותפות למצב החירום הלאומי. מטעמו של הרב פרידמן יצאה קריאה לא להגיע להלוויה, ומסע ההלוויה יצא לכיוון פתח תקווה כשמלווים אותו רק בודדים מהמשפחה באמצעות אוטובוס

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...