"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מחלימים מהקורונה: שישה מטופלים בביה"ח שיבא ישוחררו
אחרי שנמצאו שליליים, יצאו ששת המטופלים מבית החולים חזרה לבתיהם • הם מתווספים לחמישה שכבר החלימו עד הבוקר
שישה החלימו מקורונה בשיבא // צילום: יהודה פרץ

מחלימים מהקורונה: שישה מטופלים בביה"ח שיבא ישוחררו

אחרי שנמצאו שליליים, יצאו ששת המטופלים מבית החולים חזרה לבתיהם • הם מתווספים לחמישה שכבר החלימו עד הבוקר

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

פרסום ראשון:שישה מטופלים בבית החולים שיבא בתל השומר ישתחררו אחרי שנמצאו שליליים לנגיף הקורונה. זאת בנוסף לחמישה שכבר החלימו.

משרד הבריאות עדכן הבוקר (שלישי) כי מספר הנדבקים בקורונה בישראל עלה ל-304. על פי הודעת המשרד מהבוקר, ארבעה מהחולים במצב קשה ו-11 במצב בינוני. חמישה החלימו ושוחררו לבתיהם, בהן אחת ששוחררה אמש מבית החולים סורוקה. על פי נתוני משרד הבריאות, 223 מתוך החולים מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ ו-46 נמצאים בבתיהם.

עוד בנושא:

• פה אחד: הממשלה אישרה את התקנות לשעת חירום

• "הבידוד על חשבון ימי מחלה - לא חוקי"

• בעקבות התקנות החדשות: שינויים בתחבורה הציבורית

• המדינה פותחת את הכיס: כך תיראה חבילת הסיוע למשק

כמו כן, במעבדה לנגיפים ישנן שלוש עובדות שנדבקו בנגיף הקורונה, לאחר ששתיים נוספות אובחנו היום, ואחת נוספת בתחילת השבוע. במשרד הבריאות עידכנו הבוקר על חולה מספר 249, אישה בשנות ה-50 לחייה, ממרכז הארץ, שעובדת במעבדה לנגיפים במשרד. "המגעים הקרובים של החולה אותרו ומטופלים באופן פרטני", ציינו.

בתוך כך, המעבדות במרכז הרפואי מאיר מצטרפות למאבק בהתפשטות הקורונה. "החל מהבוקר התחלנו לבצע בדיקות לאבחון נגיף הקורונה בשיטה מולקולרית במעבדה לוירולוגיה בראשותו של ד"ר יוסי פייטן", מסרה ד"ר גלוריה רשיד, מנהלת מערך המעבדות במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית. "המעבדה פועלת תוך הקפדה על תנאי מיגון הנדרשים לאנשי הצוות. המעבדות במאיר נרתמות בשעה קריטית זו למאמץ הלאומי לאבחון והתמודדות עם התפשטות מחלת הקורונה. המעבדה משרתת את כל המטופלים והחשודים במחלה המגיעים אל בית החולים".

גם במרכז הרפואי פדה-פוריה החלו אמש לבצע בדיקות קורונה. מבית החולים נמסר: "צוות המעבדה למיקרוביולוגיה במרכז הרפואי פדה-פוריה החל לבצע בדיקות לנגיף הקורונה, המעבדה תבצע כ-150-100 בדיקות ביום".

ד"ר אבי פרץ, מנהל המעבדה למיקרוביולוגיה ויו"ר האיגוד הישראלי למדעי המעבדה הרפואית: "יחד עם צוות המעבדה ביצענו בימים האחרונים את כל ההכנות הנדרשות בתיאום ובהנחיית משרד הבריאות, כדי להיות ערוכים לביצוע הבדיקות לחולים החשודים לקורונה. המעבדה החלה לפעול ואנו מבצעים בדיקות תוך הקפדה על תנאי המיגון הנדרשים לאנשי הצוות".

ד"ר הגר מזרחי, מנהלת המרכז הרפואי פדה-פוריה (בפועל): "יש לנו יכולת מקצועית וצוות מקצועי ומיומן ביותר. המשמעות של הוספת המעבדה שלנו למערך המעבדות שמבצעות בדיקות לקורונה היא חיונית וחשובה להעצמת היכולת של ישראל להתמודד עם התפשטות המחלה. צוות המרכז הרפואי פדה-פוריה מגויס ואנו נמשיך לעמוד בחזית המאבק בקורונה".

מתחם הבידוד בשיבא // צילום: שאול גולן
מתחם הבידוד בשיבא // צילום: שאול גולן

במד"א מסרו כי אתמול לקחו הפראמדיקים של הארגון דגימות מ-1,085 אנשים ברחבי הארץ. "בסך הכל, עד כה נלקחו על ידי מד"א דגימות מיותר מ-7,000 אנשים בישראל", הודיעו בארגון. "מגן דוד אדום פועל, לבקשת משרד הבריאות, להרחיב את מספר הדגימות באופן משמעותי לכ-6,000 דגימות בכל יום".

במד"א עדכנו כי "אתמול נרשם שיא נוסף, כש-82 אלף שיחות התקבלו במוקד 101 של מד"א ביממה אחת ונענו על ידי כ-500 מוקדנים. מדובר במספר השיחות הגבוה ביותר אי פעם".

בהכנת הידיעה השתתפו ירון דורון ועדי חשמונאי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...