"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בגיל 71: מנחם בן הלך לעולמו
הפובליציסט והמבקר, זוכה פרס רה"מ ופרס ברנשטיין לביקורת ספרות, יובא למנוחות בבית העלמין ברקן • כתב 17 ספרים, בהם ספר תיעודי על התאבדות בתו
מנחם בן // צילום: יהושע יוסף

בגיל 71: מנחם בן הלך לעולמו

הפובליציסט והמבקר, זוכה פרס רה"מ ופרס ברנשטיין לביקורת ספרות, יובא למנוחות בבית העלמין ברקן • כתב 17 ספרים, בהם ספר תיעודי על התאבדות בתו

עמי פרידמן
, עודכן

הסופר והפובליציסט מנחם בן הלך היום (שישי) לעולמו בגיל 71. בחודשים האחרונים היה מאושפז בבית החולים לאחר אירוע מוחי שעבר. הוא יובא למנוחות היום בשעה 14:30 בבית העלמין ברקן.

בן נולד בפולין ב-1948 ועלה יחד עם הוריו אל ישראל הצעירה כבר בשנתה הראשונה. בן החל את דרכו בעולם הכתיבה בשלב מוקדם בחייו, כאשר היה כתב של "מעריב לנוער" כבר בגיל 12. בבגרותו החל לעסוק בכתיבת שירים ונחשב לשם עולה בסצנת השירה הישראלית ול"ילד הפלא של השירה העברית". הוא פרסם ספרי שירה ותרגם סופרים ומשוררים בינלאומיים, כתב 17 ספרים וזכה פעמיים בפרס ראש הממשלה לסופרים עבריים.

לצד עבודתו שלו, שזכתה לשבחים רבים על ידי מבקרים וקולגות, שמו נקשר בזה של המשורר דוד אבידן. בן הרבה לספר על חוויה משותפת של השניים בקיץ 1969, בה הם נטלו יחד LSD ו"נולדו מחדש", לדבריהם.

במהלך השנים, בן פרסם ביקורות ספרים בעיתונים כמו "ידיעות אחרונות", עיתון ת"א, זמן ת"א, "הארץ" ואחרים, ונחשב למבקר חד ושנוי במחלוקת. הוא הרבה להתבטא באופן שמשך אליו ביקורת ציבורית רבה, בין היתר כשיצא נגד הומוסקסואלים, תרופות פסיכיאטריות וטען שהאיידס היא מחלה מומצאת. כמו כן, הוא יצא נגד תורת האבולוציה של דרווין. בשל כך, עורר עליו לא אחת את זעמם של מבקרים אחרים, סופרים, אנשי רפואה ופעילים חברתיים.

בשנת 2009 השתתף בעונת ה-VIP של תוכנית הריאליטי "האח הגדול", שם היה לדמות שעוררה סערות רבות בבית בשל דעותיו השנויות במחלוקת. הוא המשיך לעשות זאת גם בפלטפורמות אחרות שאליהן לוהק לאחר התוכנית, ביניהן הפאנל הטלוויזיוני "דיבור ישיר" ובתכנית הרדיו "סדר יום" ברשת ב'. ב-2012 התאבדה כנרת, בתו הצעירה מבין שישה, בהיותה בת 19 בלבד. ב-2014 הוציאו הוא ורעייתו שולמית את הספר "הוי, כנרת שלנו" שעסק בסיפור חייה ומותה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...