פורים הוא אחד החגים הצבעוניים ביותר שיש למדינתו להציע. לצד התחפושות המקוריות, המסיבות והפסטיבלים (אלו שלא בוטלו לפחות), גם הברים והמסעדות ברחבי הארץ מציגים מבצעים מקוריים מאוד במיוחד לרגל החג. אספרו עבורכם את המיוחדים שבהם. חג שמח!
סושיאל קלאב
לרגל שנת העשור, הופך שף צביקה שטראוס את הסושיאל קלאב ללוקיישן צבעוני ושמח ברוח דיאה דה לוס מוארטוס, יום המתים המקסיקני ויגיש בין התאריכים 9-11 במרץ (שני-רביעי) ספיישל מקסיקני לוהט .טווח מחירי המנות 50-70 ש"ח:
טאקו אל פאסטור - פרגית מהגריל בתערובת פלפלים מקסיקנית, אננס וליים; אינטיאס טוסטאדה - טורטייה צרובה, גוואקמולי, חלפיניו וכוסברה; טאקוס כבדי עוף - איולי סריראצ'ה, בצל חום ופלפל אנצ'ו; תירס על שיפוד – איולי שמנת חמוצה, פלפלים חריפים מיובשים ופקורינו;
לצד המנות יגיש המיקסולוג המוביל מוש בודניק ספיישל קוקטיילים מקסיקנים: Detox Margarita- טקילה פטרון סילבר, סן ז'רמן, מיץ ליים, תפוחי גרני סמית, מיקס סירופ ירוקים (52 ₪); Tulum Margarita- טקילה פטרון סילבר, מרטיני מיירו, פסיפלורה, מיץ ליים ואגבה (52 ₪); Smoky Margarita- טקילה פטרון סילבר, מזקל דל מגאיי וידה, מיץ ליים ואגבה (52 ₪).
סושיאל קלאב. שד' רוטשילד 45 תל אביב

סושיאל קלאב // צילום: יחצ
ג'ויה ראש פינה
מסעדת ג'ויה בראש פינה, האיטלקית החדשה והכשרה, מזמינה ליהנות בחג הפורים ממשתה פורים איטלקי, ביום שלישי 10.03.2020.
החל מהשעה 17:00 אל תוך הלילה, המסעדה תלבש חג, המלצרים המחופשים יגישו לאורחים כוס יין אדום, או מוסקטו וצ'ייסר על חשבון הבית, מי שיתחפש יקבל גם את קוקטייל הבית, שיוגשו לצלילי די ג'יי שינגן מוסיקה צוהלת ושמחה, האורחים ייהנו ממטעמים איטלקיים של השף ירון גור אותם מכינים, לעיני הסועדים במטבח הפתוח במרכז המסעדה. בנוסף, לאורך היום בין השעות 12:00-17:00 יוצע תפריט המסעדה ב- 15% הנחה.
מתחם "שופינה", דרך הגליל 12, ראש פינה

ג'ויה ראש פינה // צילום: יחצ
קפה שלוה
לכבוד פורים, גם מסעדות יכולות להתחפש. לכן, ב'קפה שלוה' בית הקפה החברתי שבו צוות בית הקפה מורכב מבוגרים עם ובלי מוגבלויות אשר עברו יחד הכשרה מקצועית, החליטו כי המסעדה האיטלקית - ים תיכונית תתחפש למסעדת טאפסים ספרדית והם מציעים לכל אורך חודש מרץ תפריט ייחודי וחדש לצד התפריט הקבוע.
בין המנות בתפריט הטאפסים ניתן למצוא טורטיה פלמידה כבושה-
קרם פרש, אבוקדו, כוסברה, נענע, בצל ירוק, בצל סגול, פטרוזיליה וצ'ילי; סלקים- סלק 3 צבעים, גורגונזולה, בצל בסומק, תפוח מוחמץ, מיקרו בזיליקום, צ'ילי, צנונית, שמן זית ומיץ לימון; זוקא די קאסטאניה- דלעת ערמונים צלויה בחמאת בלסמי, פורצ'יני, ערמונים ופיסטוק; טאטאקי סלמון- סלמון צרוב, בליווי סלט רוקט, אנדיב, צ'ילי, בצל סגול, קינואה קריספית בויניגרט תפוז דם; ארנצ'יני- כדורי ריזוטו, תערובת גבינות, סלסת עגבניות, יוגורט ופרמז'ן; סוביניה פויטה- ברבוניות מטוגנות, איולי צ'יפוטלה ולימון; שישברק- כיסונים ממולאים בקרם לאבנה ברוטב יוגורט תרד ופטה; ברמונדי בקארי אדום- חלב קוקוס, שימאג'י, צ'אטני מנגו, מוגש על ניוקי קריספי;פאיה טבעונית- אורז ספרדי, זוקיני, ברוקולי, אפונה ותרד; פסקדו אהומאדו- פלטת דגים בעישון ביתי.
בתפריט הטאפסים ניתן להזמין כל מנה בנפרד בהתאם לעלותה, או 3 טאפסים ב-79 ש"ח או 5 מנות ב-125 ש"ח.
כתובת: דרך שלוה 1, ירושלים.
יומנגס
רשת ההמבורגרים המוגזמים מציגה ארבע מנות ספיישל "מחוזקות":
איטלקי חזק - בשר בקר טחון עם שמאלץ, חמאה, בזיליקום, פרמז'ן ריג'אנו, מוצרלה, מוגש עם סלסלת עגבניות חרוכות והפתעה מעל!
צרפתי חזק - בשר בקר טחון עם שמאלץ, כבד אווז בריבוע, תאנים מיובשות, חרדל דיז'ון ואגוזל מלך, מוגש עם פטה אווז וריבת אוכמניות כחולות.
אוסטרי חזק - בשר לבן טחון עם קשיו, צ'דר כתום, מוגש עם לביבת תפוח אדמה, בייקון אמריקאי ורוטב צ'יזי.
מקסיקני חזק - בשר בקר טחון עם שמאלץ, שעועית שחורה, חלפיניו, הבנרו ופפריקה מעושנת, מוגש עם טוסטדה, גוואקמולי, רוטב חלפיניו ליים וסלסת הבנרו.
כל ההמבורגרים המחוזקים מגיעים בגודל 220 גרם כולל צ'יפס במחיר 99 שקלים וזמינים בסניפי הרשת ברופין, כפר סבא, גבעת ברנר, נשר ובאר שבע.

המקסיקני החזק של יומנגס // צילום: גיל אבירם
טיבי'ס
מסעדת 'טיבי'ס' של שף חיים טיבי ושותפו רועי כהן, בחוות ורד הגליל, מזמינה ביום רביעי, 11.3 בשעה 19:00, למשתה פורים, ערב היין השישי כחלק מסדרת ערבי היין במסעדה, בו יתארח גבי סדן, בעלים ויינן יקב כרם 'שבו', למפגש קולינרי עם הסברים על יינות היקב וטעימה מודרכת לצד מנות, שיוכנו בהשראת טעמי היין, בשילוב חומרי גלם גליליים ועונתיים, כאשר התפריט ייחשף לסועדים באותו הערב.
עלות ערב יין לאדם- 280 שקלים, כולל מזיגה של 5 יינות ו- 5 מנות.
למידע והזמנות- מסעדת 'טיבי'ס'- 04-6330885, https://www.tibis.co.il
וונדרלנד פטיסרי
wonderland patisserie, בניצוחה של השף קונדיטורית אושרת סולימני, מציעה לפורים קולקציה מיוחדת של מקרונים מחופשים בהשראת דמויות וולט דיסני הקלאסיות הקולקציה כוללת 8 מקרונים מעוצבים - במגוון מילויים מרהיבים עשויים ממרנג פריך המבוסס על שקדים -הכל ללא גלוטן.
בין המקרונים:
מקרון מיקי מאוס- במילוי נוצ'ולה, מקרון מיני מאוס- במילוי פירות יער, מקרון חזרזיר- במילוי תות
מקרון פו הדב- במילוי פסיפלורה, מקרון דונאלד דאק- במילוי קוקוס, מקרון דייזי דאק – במילוי וניל ופטל
מקרון מפלצות בע"מ – במילוי פיסטוק קינמון, מקרון פלוטו- במילוי לימון
מחיר ליחידה 8 ₪
להשיג בוונדרלנד פטיסרי, אגמון מרקט
רביביה וסיליה
לכבוד חג פורים תיפתח החנות רביבה וסיליה work.shop ביום שלישי הבא ותציע את כל הפינוקים לחג כדוגמת מארזים להכנת משלוחי מנות, אוזני המן, עוגיות, שוקולדים, מרנגים ועוד דברי מאפה המיוצרים במקום!
בנוסף, בין 11:00-15:00 יפתחו בחדר הסדנאות של רביבה וסיליה עמדות מיוחדות להכנת אוזני המן בהן יוכלו הילדים להתנסות וללמוד מהקונדיטורים המנוסים של רביבה כיצד מכינים אוזני המן.
הכניסה חופשית על בסיס מקום פנוי.
רביבה וסיליה WORK.SHOP
רחוב הזרם 10 תל אביב, קומה שניה (הכניסה מרחוב הפלך)
פיצה שמש
רשת פיצה שמש, רשת הפיצריות הישראלית הגדולה והמשתלמת בישראל תציע לרגל חג הפורים תפריט ספיישל "פיצות מתחפשות", אשר ישתנה מסניף לסניף ויציע מגוון פיצות מיוחדות שהתחפשו למאכלים אהובים שונים- למשל פיצת סביח (חציל, ביצה קשה, חומוס, עמבה). עלות מגש פיצה מתחפשת יעמוד על 30 ₪ וניתן יהיה למצוא אותן בין התאריכים 5-13/3.

פיצה עם צ'יפס וסלט מבית פיצה שמש // צילום: יחצ
אוסקר ווילד
הפאב האירי אוסקר ווילד בחולון, נתניה ובפתח תקווה מתחפש לטברנה יוונית.
בתוכנית: מבחר מנות יווניות, אוזו וערק יזרמו עדלאידע במחירים מיוחדים, תחרות תחפושות ועוד מגוון הפתעות..
על הערב ינצח די ג’יי עם מוזיקה שתתנגן ללא הפסקה אל תוך הלילה בסגנון יווני ומיינסטרים.
בין המנות שיוגשו בפורים : מבחר מאזטים: סלט קישואים בלקני, סלט חצילים יווני, טחינה, יוגורט ציזיקי (15 ₪ למאזט) בעיקריות : ג׳ירוס פרגיות, מאפה הדגל של היוונים - מוסקה (65 ₪)
עלות כניסה : 50 ₪ מתי: יום שני 9.3.2020 החל מהשעה 21:00
תל יצחק
מסעדת תל יצחק, חוגגת את פורים ומתחפשת למסעדה אסיאתית. במסעדה, שתקושט כולה באלמנטים יפניים סטייל טוקיו, יוגש תפריט שכולו על טהרת האוכל האסיאתי, ותהיה גם עמדת סושי עם בר סושי פרונטלי, בניצוחו של הסושימן לב יוסף (פו סושי, שילה), שיכין רולים מרהיבים מול הסועדים ולצד התפריט יוגשו משקאות יפנים.
בין המנות: בר סושי פרונטלי, סשימי, סלט אצות, דאק באן, מרק מיסו ופרות ים ושוק אווז פקין סטייל.
המסעדה ממוקמת בכניסה לקיבוץ תל יצחק
טאיזו & אימפריאל
המסעדה של יובל בן נריה, אחת המובילות בישראל, חוברת לקבוצת "אימפריאל", ששמה את ישראל על מפת סצינת הברים העולמית, חוגגות יום הולדת שבע, כל אחת והחגיגה שלה, וחוברות ליומיים בהם צווות אימפריאל יתארח בטאיזו ויאצור תפריט קוקייטלים ייחודי שילווה את תפריט יום ההולדת של בן נריה – התפריט סגור וקבוע מראש, מורכב מחמישה סבבים וחמישה קוקטיילים. המיקסולוגים של אימפריאל הרכיבו תפריט משקאות שילווה בצורה מושלמת כל שלב בארוחה.
בין היתר בתפריט:
דאמפלינג לובסטר ובאו טונה לצד קוקטייל Pennicilina (טקילה אל חימדור בלנקו, מזקל דל-מגיי וידה, ליים טרי, דבש וג'ינג'ר טרי – בעל טעמים חרפרפים חמוצים) או בעיקרית להינות ממנת הקארי בשר סרטנים ופילה הבקר לצד קוקטייל מאופיין בטעמי אוממני חזקים Seoul Searching (וודקה גרייגוס, וויסקי מעושן לפרויג 10, מחית פלפלים אדומים ותמצית פלפלים קוריאנית).
החלק השני של החגיגות ייערך באימפריאל, ב- 16-17 במרץ כאשר בן נריה יגיע לבשל במקום ויציע בתפריט חלק מהמנות האייקוניות של טאיזו כדוגמת סלט שרימפס ולחם הברווז המפורסם.
9-10.3, מנחם בגין 23, תל אביב
טאיזו חוגגת 7 עם אימפריאל // צילום: אוהד קאב
סילו
במהלך חג הפורים מסעדת סילו תתחפש לדיינר אמריקאי מהדרום העמוק. לצד תפריט המסעדה הרגיל, נגיש תפריט עם מנות אמריקאיות קלאסיות ואלכוהול מיוחד ומתאים
בין המנות הראשונות: הום פרייז סילו סטייל – תפוח אדמה ברוטב קרמל צ'ילי מתוק ובוטנים קלויים – 55 שקלים סניקרס כנפיים – 89 שקלים
בין העיקריות: המבורגר ביתי – 220 גרם מתערובת הבשר הסודית של השף מק & צ'יז – 79 שקלים
לקינוח: עוגת שוקולד פאדג' חמה עם קצפת – 55 שקלים
BUZZ: קוקטייל דולי פרטון – 29 שקלים בירה באדוויזר בקבוק – 18 שקלים
שדרות ירושלים 210, חולון
דלי אסיאתי
רגע לפני התחפושות, הרעשנים, השירים והריקודים – מסעדת "דלי אסיאתי" בהוד-השרון, הנחשבת למוסד הקולינארי-אסיאתי המוביל באזור השרון, משיקה תפריט ספיישלים של אזני המן באינטרפרטציה אסיאתית.
תפריט הספיישלים יוצע בימי החג: 9-11/3 בימים שני, שלישי ורביעי ויתווסף לתפריט הקבוע של המסעדה.
אזני ההמן האסיאתיות של "דלי אסיאתי":
3 יחידות של אזני המן העשויות בצק גבינה עם מילוי של ראגו, פטריות שיטאקי וג'ינג'ר (35 ש"ח)
3 יחידות של אזני המן העשויות בצק גבינה עם מילוי של חציל קלוי במיסו ומחית שומשום (35 ש"ח)
אזני ההמן האסיאתיות ימכרו הן בישיבה במסעדה והן באריזות לחג, הנמכרות במשלוחים ובאיסוף עצמי.
הבנים 15 הוד השרון
אוזני ההמן של דלי אסיאתי // צילום: מידד סטבינסקי
פטריקס
בפטריקס פתח תקווה מציינים את חג הפורים בסעודה חגיגית במיוחד הכוללת תפריט קוקטיילים חדש ומסיבת תחפושות נושאת פרסים, שתתקיים ביום שני ה09.03.2020 בשעה 21:00.
PATRICK'S פתח תקווה מזמינים אתכם לחגיגה אל תוך הלילה עם מוזיקה איכותית של הDJ ליאת ברון ותפריט עשיר של מנות שף מובחרות.
כדי לאפשר לכם ליהנות ממצוות השתייה עד דלא ידע, PATRICK'S פתח תקווה משיקים תפריט קוקטיילים חדש ומגוון במיוחד הכולל את קוקטייל פריחת הדובדבן: קרח גרוס, ג'ין פרחוני, ג'ין, מי ורדים, אפרול, רוטן שקדים, סודה. :FULL MOON וודקה וניל, רום מאליבו, וודקה וסירופ וניל, מקושט בהר צחור של קצפת מתוקה. פוג'י: סירופ שוקולד בתחתית, שמנת צמחית, סירופ וניל, ג'ין תות ואפרול. קו 92: ג'ק דניאלס דבש, ואן גוך מלון, פיד'ג, לימונענע. אלסקה: שמנת צמחית ליקר דובדבנים, אפרול קצפת צמחי, דובדבני אמרנה. קנקון: ליקר פסואה, מיץ תפוזים, ליקר תפוזים, סאות'רן קומפורט. וכמובן - מלאבס: מיץ תפוזים לימונענע, סירופ תות וראשן
תוצרת הארץ, פתח תקווה
בלי קמח
״בליקמח״ משיקים לכבוד חג פורים קולקציית אוזני המן מיוחדת, ללא גלוטן ובטעמים משובחים.
אורן דגן כפיר ודן דייויס, קונדיטורים ובני זוג, בעסקים ובמציאות, עמלו ויצרו יחד מענה חדשני וייחודי של מוצרים ללא גלוטן בקטגוריות שונות של אפייה.
לכבוד חג התחפושות עמלו על מתכונים מיוחדים לבצקים ומילויים קלאסיים:
אוזן המן שוקולד- במילוי קרם של שוקולד ואגוזי לוז / 150 גרם. 32 ש"ח
אוזן המן פרג- מלית עשירה של ה"זהב השחור" משובץ בצימוקים שחורים / 150 גרם. 32 ש"ח
אוזן המן "מעמול"-במילוי תמרים, קינמון ואגוזי מלך / 150 גרם. 32 ש"ח
אוזן המן גבינות מלוחות- במילוי ריקוטה פרסקה, פטה, מוצרלה, מנצ'גו / 150 גרם. 32 ש"ח
פרסבורגר פרג- עוגה גדולה מהקונדיטוריה האוסטרו-הונגרית. / פס 42 ש"ח
הברזל 32 תל אביב
מיקי שמו
לקראת החג הכי שמח בשנה, רשת "קונדיטוריית שמו" של השף-קונדיטור המוערך - מיקי שמו, משיקה קולקציית פורים עם מגוון רחב של אזני המן במילויים ובצקים שונים (פריך / שמרים / פריך ללא סוכר), ושלל מאפים על טהרת הפגש - עוגות פרג, עוגיות פרג ועוד.
בין המוצרים המוצעים בקולקציית פורים בקונדיטורייה: אזני המן במילוי פרג אגוזים שוקולד תמר שזיפים או מרציפן, אזני אמן מבצק ללא סוכר, אזני המן מבצק שמרים, עוגיות פרג ומעמול ועוגיות רחת לקום
לחם ארז
הרשת מציעה מהדורה ייחודית של אזני המן ומשלוחי מנות בהרכבה, המלאים בכל טוב ממוצרי המעדנייה. מהדורת פורים של הרשת כוללת קולקציית אזני המן על בסיס בצק פריך, לצד משלוחי מנות בהרכבה אישית עם שלל מוצרי מעדניית הבוטיק: עוגיות, עוגות, קונפיטורות ביתיות בשלל טעמים, וכמובן כנהוג בחג בקבוקי יין.
בין המוצרים המוצעים בקולקציית פורים:
אזני המן מבצק פריך- במילוי קראנצ'י שוקולד לבן / במילוי קרמל חמאת בוטנים (אריזה במשקל 300 גרם, 40 ש"ח לקופסא)
לחמים מקמח מחמצת כדוגמת - פרג חמניות/ כפרי צרפתי / חלת פרג / חלות לשבת (18-24 ש"ח)
גבינות בוטיק – גבינת סנט מור / מנצ'גו / תום ביין / כחולה נסתרת (27-33 ש"ח ל 100 גרם)
עוגות- קראנץ' אגוזים (42 ש"ח), בחושה תפוזים וגזר (39 ש"ח), בחושה שוקולד (39 ש"ח)
יינות- קברנה / מרלו / שרדונה / גוורצרמינר- (79-199 ש"ח)
קונפיטורות ביתיות במגוון טעמים- תותים / חבושים / שזיפים / (29 ש"ח)

מארז אוזני המן // צילום: סטודיו קפה קפה
קודארי
מסעדת קודארי המתמחה במטבח דרוזי גלילי, חוגגת פורים בתאריך ה- 9.3 ולמשך אותו הערב בלבד. לכבוד החג המסעדה תפיק מסיבת פורים גדולה שתעניק לכל סועד צ'ייסר ערק על חשבון הבית. במהלך הערב תתנגן מוזיקה במגוון שפות, תחפושות מושקעות, ועל הבר יוכנו קוקטיילים מיוחדים לפורים.
הכניסה חופשית. לקוחות שיגיעו מחופשים יקבלו בצייסר כפול על חשבון הבית.
קרליבך 39, תל אביב
ברטון קרפרי מקומי
הקרפרי המקומי ממשיך עם מסורת נטולת הגלוטן גם עם אזני המן ייחודיות לפורים מקמח כוסמת בשלל מילויים שונים: פרג, נוטלה וחמאת בוטנים וריבה. 5 שקלים ליחידה.
אבן גבירול 52 ושדרות וושינגטון 22, תל אביב
כרמים
מסעדות כרמים חוגגת פורים בתאריך ה- 8.3. לכבוד החג המסעדות יוצאות במבצע פורים ללקוחות שיגיעו מחופשים יקבלו כוס יין הבית ללא עלות (אדום או לבן לבחירה).
רשת מסעדות כרמים הוקמה בשנת 2001 ונמצאת בהובלת השף סהר רפאל. המסעדה הראשונה הוקמה לפני 16 שנה במושב סגולה. לאור הביקוש וההצלחה, נפתחה מסעדה נוספת בבאר שבע.
סניף סגולה: כניסה למושב -מושב סגולה סניף באר שבע: אליהו נאווי 34 באר שבע
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו