"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
איראן מגדילה את מאגרי האורניום
הרפובליקה האסלאמית ממשיכה להפר את הסכם הגרעין ומחזיק בכמות מספקת של חומר גרעיני על מנת לפתח פצצה
בניית כור גרעיני באיראן // צילום: רויטרס // בניית כור גרעיני באיראן // צילום: רויטרס

איראן מגדילה את מאגרי האורניום

הרפובליקה האסלאמית ממשיכה להפר את הסכם הגרעין ומחזיק בכמות מספקת של חומר גרעיני על מנת לפתח פצצה

אלי לאון
, עודכן

איראן ממשיכה להפר את הסכם הגרעין. על פי דוח של סבא"א, הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, מאגר האורניום האיראנים ברמת העשרה נמוכה גדל פי שלוש במהלך חודש נובמבר והגיע ליותר מאלף קילוגרמים.

מדובר בכמות המספיקה לבניית פצצה גרעינית. כמו כן, הדו"ח החסוי שהודלף לתקשורת התייחס לסירובה של טהרן להתייחס לשלושה אתרי גרעין חשודים.



על פי הנתונים, נכון ל-19 בפברואר, משטר האייתוללות אגר 1020.9 ק"ג של אורניום ברמת העשרה נמוכה בהשוואה ל-372.3 ק"ג שתועדו בדו"ח הקודם של חודש נובמבר. הכמות הנוכחית תאפשר לאירן את "זמן הפריצה" לפיתוח פצצה גרעינית שעמד על כשנה, כל עוד היא ישמה את ההסכם ועמדה במגבלות.

הסכם הגרעין של 2015 מאפשר לאיראנים לאגור עד 202.8 ק"ג של אורניום אך משטר האיתוללות החל להפר את ההסכם כשנה לאחר נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הודיע על פרישה ממנו. במקביל להפרות ההסכם האיראנים ביצעו מספר פרובוקציות נגד ארה"ב והמערב באיזור המפרץ הפרסי. פעולות אלה הובילו, בסופו של דבר, לחיסולו של הגנרל קאסם סולימאני.

איראן מכחישה כי היא מעוניינת לפתח נשק גרעיני ולטענתה כל ההפרות שלה בנוגע להעשרת אורניום הן הפיכות וניתן יהיה לבטלן ברגע שארה"ב תסיר את הסנקציות הבינלאומיות נגדה או אם המעצמות האחרות החתומות על ההסכם יפצו אותה כלכלית על הסנקציות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...