"אהרוני וגידי": פרק על איטליה בימים כאלה?!

נכון שהתוכנית הוקלטה טרם עידן הקורונה, אבל מישהו ברשת 13 היה צריך לחשוב שאולי זה לא רעיון מעולה לשדר פרק על איטליה בימים אלה

רק אל תגידו קורונה. "אהרוני וגידי: המסעדות המופלאות בעולם"



אהרוני וגידי: המסעדות המופלאות בעולם, רשת, 21:15



"הרפתקה חדשה יוצאת לדרך", קרא הפרומו של ערוץ 13 בדרמטיות עוצרת נשימה: "אהרוני וגידי באיטליה". בלי מסיכות וללא אלכוג'ל נעים שני הטיילים, שנושקים ל־70, בין שדות תעופה סואנים ברחבי העולם, עולים על מטוסים צפופים ועוברים בין מדינות, מתערבבים עם רוכלים שלא שטפו ידיים, שואפים את האוויר המקומי ואוכלים מכל הבא ליד. זאת לא תוכנית אוכל, זה מסע הישרדות. הרפתקת אקסטרים שכאילו לקוחה מתסריט סרטי אימה ואסונות. קדימה, גדעון, בוא נלך לטעום קורונה על הפלנצ'ה.



תוכניות אוכל וטיולים נועדו לספק צורך בקרב חתך מסוים באוכלוסייה; לכן הן נחשבות לסוגת לייף סטייל. באמצעותן אנו רואים מזון שלעולם לא נטעם אותו, צופים באתרי תיירות שאף פעם לא נבקר בהם ומכירים ככה דמויות שלא נפגוש; אבל היינו רוצים. כשהאוכל נשפך על הצלחת בהילוך סופר־איטי, כמעט אפשר לחוש את האדים החמים. כשהטועמים מלקקים שפתיים, הנופים ירוקים, השלג לבן והפרמזן זהוב - החוויה היא כזאת שמתחשק לשחזר, אם רק היו לנו כסף, זמן ופרוטקציות.



אמש הושקה ברשת 13 עונה חדשה ל"אהרוני וגידי", תוכנית המשלבת טיולים עם אוכל, כשהקונספט הפעם מדויק מאוד - ישראל אהרוני וגידי גוב מבקרים במסעדות מומלצות ומיוחדות בעולם (בהודו, אנגליה, פולין, תאילנד וכו').

על מנת לספר לנו על "המסעדות המופלאות בעולם", נכנסת ההפקה אל המטבח, ומתעדת בהילוך איטי את תהליך ההכנה, הבישול וצילחות המנות עד שהן מוגשות למאכל. המעקב אחר חומרי הגלם והמצרכים שמגיעים לצלחת מוצג דרך מפגשים עם מגוון שפים, חקלאים, אופים וייננים, שעליהם נשענת שרשרת המזון. 



אחרי ששאפו אוויר של שדה תעופה, נחתו אהרוני וגוב בצפון־מערב איטליה. הם נסעו לטירה עתיקה, שם התארחו אצל השפית אלסנדרה, שמפעילה מסעדה העוברת מדור לדור. עד כאן סטנדרטי, אולם כבר למחרת קמה החבורה לחקור את מחוז פיימונטה ויצאה לשאוף חיידקים בשוק איכרים פופולרי.



כשבחוץ קור מקפיא ושלג, נדחקו אח"כ כולם למאפייה שכונתית קטנה עם אופה מיוזע, שלבש חולצה מלוכלכת ומכנסיים קצרים, ודחף לתנור אבן בקטריות קורונה בג'אבטות. לסיום הוא לקח בכפות ידיו החשופות קרואסונים טריים ופינק את האורחים. ומה יגידו ההיפוכונדרים ויועצי ההיגיינה על הזוועות שהתרחשו בשוק ציידי פטריות כמהין בעיר אלבה, שם ראו אהרוני וגידי איך שַׁמַּאי פטריות כמהין לוקח אותן בידו, ממשש, מריח, אולי גם נושם בחזרה, ולבסוף מדביק תו איכות וקובע את מחיר הפטרייה ללקוחות מזדמנים?



מכיוון שמדובר בסדרה שבה כל פרק עומד בפני עצמו, אין חשיבות לסדר שידור הפרקים. אז נכון שהעונה צולמה לפני כמה חודשים, אבל לכאורה לא ניתן לחשוב על טיימינג יותר אידיוטי ומנותק כדי להשיק ברעש גדול את העונה החדשה דווקא עם פרק שכולו ביקור בצפון איטליה. ואם להיות ספציפיים - אז מחוז פיימונטה. ואם להיות אפילו יותר מדויקים - אז אזור באיטליה שכרגע יש עליו אזהרת מסע. מחוז שבו בתי הספר נסגרו, ואירועים מרובי־משתתפים בוטלו. פיימונטה הוא חבל ארץ שאמנם ידוע בקרב אניני טעם, אך רק בסוף השבוע האחרון התגלו בו תשעה חולי קורונה חדשים.



ככה שאם חזרתם לאחרונה מצפון־מערב איטליה ואתם תקועים בבידוד ביתי לשבועיים, ונגיד מתחשק לכם לשים בטלוויזיה איזה אסקפיזם טוב לשטוף איתו את הראש - אז לרשת יש הצעה נפלאה עבורכם. מה דעתכם להתחיל לפנטז על חופשה חלומית באיטליה? חכו, אל תעבירו ערוץ. יש גם פרק על תאילנד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר